WP Offshore bouwt nieuwe locatie in Eemshaven voor de offshore wind industrie

De Nederlandse holding WP Group bouwt medio 2015 voor haar bedrijf WP Offshore een nieuwe locatie in het noord Groningse Eemshaven. De contracten hiervoor zijn recentelijk met Groningen Seaports ondertekend. WP Group, gespecialiseerd in de inspectie en onderhoud van offshore staalconstructies, gaat zich in het westelijke gedeelte van de Eemshaven, nabij de Emmahaven vestigen.

WP Offshore heeft ervoor gekozen voor nieuwbouw op deze locatie vanwege de  uitstekend gesitueerde ligging met betrekking tot de offshore windparken in de Noordzee, met name in de Duitse Bocht. Bovendien voldoet de Eemshaven aan alle maritieme eisen voor een offshore windfaciliteit. Volgens Valery Aladjev, directeur van WP Offshore BV is het vervoer van personeel naar het offshore werkgebied één van de uitdagingen voor WP Offshore. “De toekomstige beschikbaarheid van een helihaven nabij de Eemshaven is voor ons van invloed geweest voor nieuwbouw in de Eemshaven. Met deze vorm van infrastructuur is er sprake van een flexibiliteit voor inzet van ons personeel en daarmee de snelheid van het onderhoudswerk”.

Bedrijfsklaar
Op terrein van 3.200m2, naast de huidige Gulf vestiging, zal een kantoor worden gebouwd met daarbij een werkplaats voor kleine reparatiewerkzaamheden. De rest van het terrein zal worden ingericht voor de opslag van materialen voor de offshore wind industrie. In de komende maanden wordt dit gedeelte van de Emmahaven bedrijfsklaar gemaakt. Er komt een nieuwe afwatering en de infrastructuur wordt verder aangelegd.

Start bouw
WP Group verwacht dat de bouwwerkzaamheden vanaf het derde kwartaal van 2015 zullen starten. Bij het bedrijf werken momenteel 22 personen. Daarnaast werken er ongeveer 60 personen voor WP Group. Wij verwachten dat dit aantal de komende jaren zal stijgen.

WP Group
WP Group biedt geïntegreerde industriële services voor de duurzame energiesector. WP Group heeft vestigingen in Nederland, Duitsland en Letland. WP Offshore is gespecialiseerd in maritiem transport services, crew transfer services, haven logistieke dienstverlening en de inspectie, reparatie en onderhoud van primaire en secundaire staalconstructies in de Noord- en Oostzee.

Meer… Groningen Seaports