Zaterdag 21 september jaarlijkse testsluiting Maeslantkering en Hartelkering

Maeslandkering

De Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd, sluiten op 21 september hun deuren voor een jaarlijkse testsluiting.

Jaarlijks voert Rijkswaterstaat een zogenaamde functioneringssluiting uit van de Europoortkering. De Maeslantkering en de Hartelkering sluiten op deze dag hun deuren. Na de functioneringssluiting is Rijkswaterstaat klaar voor het stormseizoen, dat loopt van 1 oktober tot 15 april. De Europoortkering beschermt met de achterliggende dijken ongeveer 1,5 miljoen mensen in Rotterdam, Dordrecht en het omliggende gebied tegen stormvloeden van de Noordzee.

Het verwachte sluitmoment op 21 september is onder voorbehoud om 15.40 uur. Het tijdstip kan onder invloed van natuurlijke omstandigheden wijzigen. De functioneringssluiting is voor publiek toegankelijk. Het Keringhuis, het publieks- en informatiecentrum bij de Maeslantkering, is die dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op de website van het Keringhuis is binnenkort meer informatie te vinden over het programma met rondleidingen en andere activiteiten op deze bijzondere dag.

Meer… Rijkswaterstaat