Zeiler met slok op de kant in

  • binnenland

Een 61-jarige man uit Nieuwegein is op maandag 26 mei op het Markermeer door de politie bekeurd omdat hij met een alcoholpromillage van 1.4 aan het roer van zijn zeiljacht stond. De man was kort voor de controle met zijn boot in de oever gevaren. Naast een proces-verbaal kreeg hij een vaarverbod van zeven uur.

Drie keer zo veel
De politie te water van de Landelijke Eenheid kreeg van de Kustwacht de melding dat een getuige had gezien dat een zeilboot ergens tussen Uitdam en het Paard van Marken in de oever was gevaren. Mogelijk was er drank in het spel. Toen de agenten ter plaatse kwamen was het jacht al op eigen kracht weer los gekomen en onder weg naar Amsterdam. Bij controle aan boord ter hoogte van Durgerdam bleek uit de blaastest dat de recreant inderdaad meer alcohol had genuttigd dan wettelijk is toegestaan. De ademanalyse aan het politiebureau gaf later een definitief alcoholpromillage van 1.4. Dat is bijna drie keer de wettelijk toegestane hoeveelheid.

Weggedommeld
De man verklaarde dat hij tegen de oever was gevaren omdat hij even was weggedommeld. Zijn schip werd veilig bij de Oranjesluizen afgemeerd.

Meer… Politie 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten