200 jaar maritiem onderwijs in Harlingen

Ter gelegenheid van 200 jaar maritiem onderwijs in Harlingen wordt er op zaterdag 26 mei een feestelijke reünie gehouden voor oud-leerlingen en oud-collega’s. Het evenement is op- en rond de gebouwen van de Maritieme Academie Harlingen aan de Almenumerweg, in het stadscentrum en in de Nieuwe Willemshaven.

De dag begint om 10.30 uur en duurt tot 20.00 uur. Er zijn al honderden aanmeldingen voor de reünie binnen gekomen. Inschrijven kan op www.maritiemeacademieharlingen.nl.  Aan het eind van de middag wordt de reünie afgesloten met een warm-koud buffet en optredens van de Makkumer Blues Brothers en Frerik de Swetser.

Veel bezienswaardigheden, oud en nieuw 
Er wordt het symposium “200 jaar maritiem onderwijs in Harlingen” gehouden met verschillende historici. De schoolgebouwen zijn open waar de bezoekers het full mission binnenvaart simulatorencentrum, de zeevaartsimulatoren, het lifeboat trainingscentrum en de nieuwste aanwinst de Lego Mindstorms Studio kunnen bezichtigen waar robotisering en autonoom varen centraal staan. En verder zijn er in de klaslokalen speciale gastlessen door oud docenten. Er wordt oud filmmateriaal getoond van bootsman Beers.

Opleidingsschepen te bezichtigen
In de Nieuwe Willemshaven zijn de opleidingsschepen Prinses Maxima en ms Emeli te bezichtigen. Ook is de replica van de Willem Barents te bezoeken die in aanbouw is.

200 jaar Maritiem Onderwijs in Harlingen
De scholen die samen de 200 jaar maritiem onderwijs in Harlingen vorm hebben gegeven, zijn Middelbare School voor Scheepswerktuigkundigen, KOFS Oranje Nassauschool voor Rijn-, binnen- en kustvaart, Binnenvaartavondschool, Noordzee College afdeling Rijn-, binnen- en kustvaart, Maritieme Academie Harlingen VMBO en Maritieme Academie Harlingen MBO (NOVA College).

Kijk voor het volledige programma op www.maritiemeacademieharlingen.nl