Weer forse uitbreiding van de vloot bij MFG

MFG ziet in het laatste kwartaal van 2012 haar vloot fors groeien met de komst van maar liefst 5 Olie/Chemicaliën tankers. De tankers worden onder volledig management gebracht van de dynamische rederij, Marin Ship Management, divisie onderdeel van de Management Facilities Group. De tankers gaan varen onder de Nederlandse vlag met als thuishaven Delfzijl.

3 van de 5 tankers zijn van de Zweedse Thun Group, een vertrouwde zakenrelatie waar MFG al decennia zaken mee doet en waarvan het al 10 Olie/Chemicaliën tankers en 7 Multi-purpose schepen in management heeft. Thun wil verder investeren in het kleinere tanker segment (tot 10.000 dwt) en het heeft overeenstemming bereikt met Broström over de aankoop van de resterende 50% aandelen waardoor de Thun Group nu de rechtmatige eigenaar is van deze tanker groep. Het houd de vloot samen en mede hierdoor gaat Thun de samenwerking met MFG verder intensiveren. Als onafhankelijk vlootmanager heeft MFG al bewezen dat het de kwaliteiten en expertise in huis heeft om haar marktpositie in het tankersegment te consolideren.

De goede resultaten die MFG hiermee heeft geboekt zijn niet ongemerkt gebleven, want ook nieuwe klanten weten het bedrijf te vinden. Zo is onlangs een overeenkomst gesloten met een nieuwe Russische klant, Silverburn Shipping IOM Ltd. Dit bedrijf heeft MFG aangesteld als nieuwe vlootmanager voor 2 van haar Chemicaliën tankers met mogelijke uitbreiding in de nabije toekomst. Een nieuwe klantenrelatie aangaan is voor MFG niet vanzelfsprekend maar een zorgvuldig proces omdat we het belangrijk vinden dat onze visie en werkwijze moet passen bij die van de klant.
Door de komst van deze 5 schepen breidt MFG haar huidige personeelsbestand uit met 150 zeevarenden. Ook op het scheepvaartkantoor in Farmsum zal het aantal medewerkers groeien met 5. Het gaat goed met de groeiambitie van MFG en ook na deze personeelsuitbreiding blijft het bedrijf voortdurend op zoek naar gekwalificeerd zeevarend personeel en nieuwe medewerkers voor een functie aan wal.

Een ander aspect dat MFG wil benadrukken is dat de nieuwe schepen onder de Nederlandse vlag gaan varen. Dat is goed voor de economie en het imago van het Nederlands Maritieme cluster. Daarnaast kan gesteld worden dat MFG ook een goede bijdrage levert aan de Noordelijke economie. Zo heeft het ook weer kunnen bewerkstelligen dat Zweedse Thun Group opnieuw twee nieuwbouw (Multi-purpose) schepen heeft besteld bij de scheepswerf Ferus Smit. Deze schepen met het bouwnummer 415 en 416 worden in 2013 gefaseerd opgeleverd en staande de overdracht overgedragen aan MFG.

MFG ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet en bouwt verder aan een mooie toekomst op de fundamenten van deze uitstekende bedrijfsresultaten.