Containers sneller door Rotterdamse haven na overeenkomst

De afhandeling van containers met veterinaire lading in de Rotterdamse haven verloopt sneller nu Douane, Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), Deltalinqs, VRC, EVO en FENEX gezamenlijk hebben gewerkt aan een procesverbetering: betrouwbare duur van de documentcontrole en het invoeren van een maximum norm.

De afspraken voor deze verbeterstappen zijn vastgelegd in een ‘Service Level Agreement’ D-controle (SLA D-controle) dat vandaag is ondertekend. Bas Janssen, plv. directeur Deltalinqs, benadrukte: “Deze samenwerking tussen publieke en private partijen is uniek en draagt sterk bij aan een vlotte en efficiënte logistiek in de Rotterdamse haven.”

Bedrijven zeggen toe de controlegegevens tijdig te verstrekken. Douane en NVWA zeggen toe de inzet van menskracht te garanderen, een vaste doorlooptermijn aan te houden en bedrijven op de hoogte te brengen als de termijn niet gehaald wordt. Marty van Pelt, manager FENEX, licht toe: “De documentcontrole zit vooraan in het importproces en is bepalend voor de verdere planning. Het SLA zorgt ervoor dat de logistieke afhandeling voorspelbaar en zonder onnodige stress verloopt.” De doorlooptijd van controles wordt op deze manier korter.