Aankomende week stakingen in havens van Rotterdam en Antwerpen

Rotterdam/Antwerpen – De havens van Rotterdam en Antwerpen worden de komende week wederom getroffen door acties van havenwerkers. Ook dit keer gaat het om protesten tegen de Havenrichtlijn uit het zogeheten Port Package, waarover volgende week in het Europees Parlement wordt gestemd.


De vakbonden in de Rotterdamse haven hebben opgeroepen tot acties dinsdag bij de containeroverslagbedrijven ECT, APM en de ferry- terminals. In Antwerpen leggen havenwerkers vandaag en maandag het werk neer.


De Europese transportvakbond ITF heeft de coördinatie van de acties in de havens. Vandaag houdt deze bond een manifestatie in Brussel en voor maandag is een demonstratie in Straatsburg gepland, waar het Europees Parlement vergadert. FNV Bondgenoten houdt vandaag diverse ledenvergaderingen om steun te verwerven voor de stakingen. Streven is de ploegen tenminste vier uur het werk te laten neerleggen. De bonden verwachten dat ook de ferry-terminals van P&O Ferries, Norfolk Line en Stena Line door de acties worden getroffen. Verder staken havenwerkers mogelijk het werk bij de ferry-terminals van DFDS Torline en Cobelfret.

Bron: Nieuwsblad Transport – Port of Rotterda, 08-03-2003;