‘Aeolus’ Van Oord is poppodium tijdens Wereldhavendagen

Het installatieschip ‘Aeolus’ van Van Oord is niet alleen open voor bezoekers tijdens de Wereldhavendagen op 2, 3 en 4 september maar is ook het middelpunt tijdens de avondshow op zaterdag. Dan komt het schip in de Nieuwe Maas naast de Erasmusbrug op haar poten te staan en zullen de artiesten op het schip optreden. De muzikale show wordt traditioneel afgesloten met vuurwerk en is vanaf de kades rond de Erasmusbrug te zien.

Het thema van dit jaar is ‘The Smartest Port’. Binnen dit thema tonen bedrijven en schepen hun innovatieve vermogen aan de bezoekers. Het evenement trekt jaarlijks zo’n 400.000 bezoekers.

Aeolus is speciaal ontworpen voor de bouw van offshore windparken en is 139 meter lang en 38 meter breed. Ze heeft en kraan met een hefvermogen van ruim 900 ton. Vier gigantische poten van elk 85 meter lang en 920 ton gewicht, zorgen ervoor dat het schip op de zeebodem kan staan en in waterdieptes tot 45 meter kan werken. Aeolus is net klaar bij het Gemini Offshore Windpark, daar zijn 150 windturbines geplaatst en het windpark gaat voor 1, 5 miljoen mensen duurzame energie leveren.