Alewijnse verwerft opdracht voor ombouw jack-ups Atlantic London en Atlantic Amsterdam

Alewijnse Marine Systems levert een belangrijke bijdrage aan de ombouw van de Atlantic London en de Atlantic Amsterdam, jack-up platforms die dienst zullen doen als offshore-hotels. Beide refits starten in juli 2012 en hebben een looptijd van enkele maanden.

Met deze belangrijke opdracht van Nordica Offshore herbevestigt Alewijnse zijn positie in de markt voor offshore refits en retrofits. Het bedrijf bewijst opnieuw dat het uitgebreide vaardigheden en capaciteiten heeft en kan bijdragen aan gecompliceerde projecten. In 2011 heeft Alewijnse Marine Systems met succes een belangrijke bijdrage geleverd aan de vergelijkbare ombouw van de jack-up Atlantic Labrador.

Atlantic London wordt in juli 2012 verwacht op de ASL Shipyard in Batam, Indonesië. In dezelfde maand komt Atlantic Amsterdam aan bij scheepswerf Scheldepoort Repair & Conversion Yard in Vlissingen.

Tijdens de omvangrijke projecten zal van elke platform de boorinstallatie – inclusief de hoge boortoren, geleider en cement- en moddertanks – volledig van het platform verwijderd worden. Alle overige boorapparatuur en overbodige kabels en pijpen worden eveneens verwijderd. Tegelijkertijd zal een accommodatiesectie worden gebouwd die op het dek geplaatst wordt. De bestaande accommodatie wordt volledig gerenoveerd en er zullen ook nieuwe reddingsboten en bijbehorende apparatuur worden geïnstalleerd. Daarnaast wordt het platform voorzien van stabilisatiepompen zodat aan de vereiste voorschriften wordt voldaan.

Alewijnse werkt tijdens de ombouw aan diverse belangrijke systemen, zoals de ombouw van de diverse distributiesystemen aan boord, installatie van een emergency shutdown (ESD) systeem, Back-up UPS voorzieningen, een las trafo omvormer netwerk, life boat davits, buitenverlichting en de binnenverlichting van het machinery dek. Daarnaast levert Alewijnse nieuwe elektrische voorzieningen, zoals panelen, transformatoren voor de extra nieuwe apparatuur zoals boilers, HVAC, Galley, Laundry, verlichtingsdistributie met noodvoorzieningen, Sewage plants etc. Bovendien voert Alewijnse aanvullende ondersteunende taken uit, zoals het inbedrijfstellen van systemen.

De projecten zullen worden begeleid door Alewijnse Marine Rotterdam en Alewijnse Retec Romania, onderdeel van Alewijnse Marine Systems. De doorlooptijd van de projecten duurt naar verwachting tot medio november 2012.

Meer… Alewijnse