Alfa Laval PureBallast ook voor kleinere schepen

De bewezen mogelijkheden van Alfa Laval PureBallast – waaronder toepassing in zoet-, brak of zeewater en in water met lage helderheid en slechts 42% UV-doorlaatbaarheid – zijn nu beschikbaar voor aanzienlijk kleinere schepen. Alfa Laval’s ballastwaterbehandelingstechnologie, die in maart 2015 werd ingediend voor USCG goedkeuring, kan nu worden gebruikt in systemen met capaciteiten vanaf 87 m3/h.

Talrijke soorten schepen, inclusief offshore-bevoorradingsschepen, zullen profiteren van de vergrote capaciteitsrange van PureBallast. De lagere capaciteiten worden mogelijk gemaakt door een nieuwe reactor die geoptimaliseerd is voor systeemformaten van 170 m3/h tot 87 m3/h. Dit is een belangrijke uitbreiding van de PureBallast-familie; waar tot nu toe een systeem van 250 m3/h het kleinst beschikbare was.

“Met lagere capaciteiten wordt PureBallast toegankelijk voor kleinere schepen. De kwaliteits- en prestatiebehoeften hiervan komen overeen met die van grotere schepen,” zegt Stephen Westerling Greer, Global Business Manager voor PureBallast. “In sommige gevallen, zoals in de offshore-industrie, kunnen de behoeften van kleine schepen zelfs nog extremer zijn.”

Geen compromissen in het ontwerp of de werking
Westerling Greer merkt op dat er kosten noch moeite werden gespaard in het ontwerpproces. “Kleinere PureBallast-systemen komen volledig overeen met hun grotere equivalenten,” zegt hij. “De reactoren zijn gebouwd met SMO voor een lange en corrosievrije levensduur, en het vermogensbeheer is even doeltreffend. Verder is het systeem voorzien van een prestatie bevorderende CIP in een nieuw compact ontwerp om te voldoen aan de ruimtebesparende behoeften van de klant.”

Zakelijke kansen hoeven ook niet in het gedrang te komen voor kleinere schepen. PureBallast is gecertificeerd voor gebruik in zoet-, brak of zeewater en kan bovendien vloeibaar water bij ijskoude temperaturen of van extreem slechte kwaliteit behandelen. In water met lage helderheid en slechts 42% UV-doorlaatbaarheid kan PureBallast nog steeds presteren op maximale capaciteit – geen enkel systeem kan dit evenaren.

“Met PureBallast kunnen zowel grote als kleine schepen meer havens binnenvaren dan met elk ander ballastwaterbehandelingssysteem,” zegt Westerling Greer. “Aangezien PureBallast het grootste aantal watersoorten en –kwaliteiten behandelt, worden scheepseigenaren en rederijen in staat gesteld hun risicomanagement te optimaliseren. Ze kunnen erop vertrouwen dat hun systemen overeenstemmen met de plaatselijke havenvereisten en tegelijkertijd op een efficiënte manier kunnen ballasten en ontballasten.”

Ga voor meer informatie over PureBallast en Alfa Lavals benadering van ballastwaterbehandeling naar www.alfalaval.com/pureballast3