Ecorys ontwikkelt Intermodal Planner voor Zeeland Seaports

De Intermodal Planner helpt Zeeland Seaports bij zijn groeidoelstellingen door duidelijk de voordelen te laten zien van multimodaal transport dat gebruik maakt van de haven. Bedrijven die gebruik maken van de haven kunnen besparen op transportkosten terwijl ook het milieu wordt gespaard. Deze online planner toont de optimale route naar vrijwel alle locaties in Europa en ontsluit daarmee het intermodale achterland van Vlissingen en Terneuzen.

Naast ligging en diepgang zijn goede -intermodale- achterlandverbindingen bepalend voor de concurrentiekracht van een haven. De Zeeuwse havens Vlissingen en Terneuzen vormen qua overslag de derde haven van Nederland, na Rotterdam en Amsterdam. Met de nieuwe Intermodal Planner toont Zeeland Seaports meer verbindingen online dan bijvoorbeeld Rotterdam of Antwerpen. Naast de directe verbindingen worden ook talloze verbindingen met overslag getoond. Sinds 17 maart j.l. is de planner van Zeeland Seaports online gegaan.

Zeeland Seaports is daarmee het eerste havenbedrijf dat gebruik maakt van het door Ecorys ontwikkelde Intermodal Links, de eerste onafhankelijke, online zoekmachine die het mogelijk maakt om de beste en snelste intermodale dienstverlener te vinden voor het vervoer van containers tussen 650 terminals in 40 landen. De planner bepaalt de meest optimale route uit meer dan 8000 directe verbindingen, en meer dan 400.000 verbindingen met een overslag. Ecorys is met meerdere andere havens in gesprek voor vergelijkbare producten.

Voor elk netwerk geldt dat een toename in verbindingen zowel de mogelijkheden als de efficiency vergroten. De Intermodal Links Planner is nu ook als web-based plug-in beschikbaar om voor bedrijven of terminals logistieke planners te ondersteunen of transportdiensten te promoten. De bediening lijkt op de Google routeplanner en is daardoor zeer eenvoudig.

Meer… Intermodal Links Planner