Bastiaan Rigter nieuwe directeur van Kooiman Hoebee

  • binnenland

Bastiaan Rigter is sinds 1 juli 2017 aangetreden als algemeen directeur van Scheepswerf Kooiman Hoebee. Hij heeft hiermee het stokje over genomen van Roel Mosterdijk die zijn functie als algemeen directeur teruggegeven heeft.

Bastiaan Rigter (1976) kwam met het schip van zijn ouders als klant al op de scheepswerf van Hoebee. Een carrière in de maritieme sector lag daarom ook voor de hand. Na afronding van de HTS is Bastiaan circa 18 jaar binnen de Kooiman Marine Group werkzaam. In 1999 begon hij als ontwerper bij Kooiman Engineering en is in 2004 bedrijfsleider geworden van Scheepswerf Gebr. Kooiman in Zwijndrecht. In 2007 is hij directeur geworden van Scheepswerf Kooiman van Os in Yerseke. Onder zijn leiding is deze werf fors gegroeid.

“Verder uitbouwen van de marktpositie in Nederland en ver daarbuiten”
Rigter: “De focus is de komende jaren met name gericht op het verder uitbouwen van de marktpositie in Nederland en ver daarbuiten. Wij investeren in een nieuw stevendok, dat eind dit jaar in gebruik genomen moet worden. Het dok meet (LxBxT = 40x21x4) en biedt mogelijkheden voor diepstekende schepen die nu nog aangewezen zijn op de grote zeewerven. Ook hoeven (binnenvaart) schepen hierdoor korter op de helling te zitten omdat het werk afgemaakt kan worden in het stevendok. Een plus voor de klant, die minder hellingdagen betaalt, en een plus voor Kooiman Hoebee, die op deze wijze meer schepen kan hellingen. Met het stevendok wordt onze service uitgebreid met “á la minuut” service. Scheepswerf Kooiman Hoebee moet meer en meer een full service werf worden waar de klanten voor meer diensten komen dan alleen de werfbeurt. Continuïteit is daarbij van groot belang. Bestaande klanten behouden en nieuwe klanten bedienen. Ontzorgen van begin tot eind, dat is ons doel.”

Photo:

Related news

List of related news articles