Batavia Stad NK Match Racing 2014 op 9, 10 en 11 mei in Lelystad

  • binnenland

Op 9, 10 en 11 mei aanstaande vindt de derde editie van het Batavia Stad NK Match Racing plaats. Dit open Nederlands kampioenschap zal wederom in Lelystad worden gehouden.

Vlak zeilwater
In tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt het Batavia Stad NK Match Racing in 2014 gezeild op het IJsselmeer, en wel ten noordoosten van de Flevo Marina. Het relatief vlakke vaarwater tussen de vaargeul en de wal is ideaal voor match racing. De wedstrijden worden dichtbij de wal gezeild, waardoor bezoekers op de kant het goed kunnen volgen. De dijk vormt daar een natuurlijke tribune.

Batavia Stad
Batavia Stad Fashion Outlet is hoofdsponsor van het open Nederlands kampioenschap. “Wij zijn blij weer samen te kunnen werken met Team Heiner en kijken uit naar een prachtig watersport weekend. Het Batavia Stad NK Match Racing sluit goed aan bij ons centrum en onze bezoekers en in onze fashion outlet zal dan ook ruimschoots aandacht worden besteed aan dit spektakel op het water”, aldus Centre Manager, de heer P. Jansen.

Op uitnodiging
Deelname aan het open kampioenschap gaat – zoals gebruikelijk bij match racing – op uitnodiging, nadat teams zich hebben ingeschreven. Er worden maximaal acht teams uitgenodigd, waarvan de meerderheid uit Nederland zal komen. Voorafgaand aan het Batavia Stad NK Match Racing vindt in het vroege voorjaar de Spring Match Race serie bij Team Heiner plaats. De winnende schippers van de weekenden 29/30 maart en 12/13 april ontvangen in elk geval een uitnodiging voor het Batavia Stad NK Match Racing 2014.

Internationale ranking
Het kampioenschap is door het Watersportverbond officieel erkend als Open Nederlands Kampioenschap. De winnaar van het kampioenschap mag zich Nederlands Kampioen Match Racing noemen. Het kampioenschap wordt internationaal ingeschaald als een grade 3 evenement volgens het ISAF reglement (International Sailing Federation). De wedstrijdbepalingen zijn omschreven in de Notice of Race, die op te vragen zijn bij Team Heiner.

Meer… Team Heiner

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten