Beloning voor betrouwbaar drinkwater Offshore

De bemanning van de F3-FB-1 neemt de doppers ontvangst

Kalsbeek beloont offshore locaties voor hun inspanningen om goed en betrouwbaar drinkwater uit de kraan te krijgen. Voor de offshore locaties waar Kalsbeek de drinkwateranalyses uitvoert is een top3 geselecteerd van platforms met de beste en meest stabiele drinkwaterkwaliteit over het afgelopen jaar. Deze drinkwateranalyses worden elk kwartaal uitgevoerd waarbij wordt gemeten en geanalyseerd volgens het Drinkwaterbesluit.

Jeroen van Nuil (Potable Water Expert bij Kalsbeek BV) geeft aan dat hij door middel van deze actie de bemanning positief in het zonnetje wil zetten. ‘De bemanning van alle platforms waar wij drinkwateranalyses uitvoeren zijn op een serieuze en goede manier bezig met de kwaliteit van drinkwater. Onder andere door consequent beheersmaatregelen uit te voeren en dit te registreren in het drinkwaterlogboek’, aldus Jeroen. ‘Maar ook door het toepassen van de juiste waterbehandelingstechnieken voor het conserveren van het drinkwater.’ Kalsbeek ondersteunt de platforms hierin, geeft advies, denkt mee in oplossingen en coördineert de uitvoer van de drinkwateranalyses.

De top 3
Kalsbeek heeft alle offshore analyseresultaten van het afgelopen jaar op een rijtje heeft gezet. Jeroen vertelt dat er hierbij niet alleen gekeken is naar de kwaliteit maar ook naar de stabiliteit. Deze top 3 (in willekeurige volgorde) ziet er als volgt uit: L09FF-1 (Nederlandse Aardolie Maatschappij), F3-FB-1 (GDF SUEZ E&P Nederland BV) en Horizon (Chevron Exploration and Production Netherlands BV).

De bemanning van deze platforms hebben allen een Dopper drinkwaterfles ontvangen. Een Dopper is een duurzaam gefabriceerde Dutch Design drinkwaterfles, waarmee onder andere drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden worden gesteund. ‘Met de keuze voor deze attentie willen we aandacht vragen voor het feit dat veilig en gezond drinkwater niet overal vanzelfsprekend is’, geeft Jeroen aan.

Drinkwater Offshore
Drinkwater op offshore locaties wordt onder andere gebruikt voor persoonlijke verzorging (douchen, handen wassen), in de keuken, schoonmaak, en steamcleaners. Kenmerkend voor drinkwater op offshore locaties is de eigen drinkwaterproductie en/of dat het drinkwater via lange aanvoertrajecten naar de platforms wordt gebracht. Denk hierbij aan het vervoer van drinkwater met behulp van supplyboten en opslag in watertanks. De bijzondere omstandigheden op zee vergt meer aandacht voor het beheer van drinkwater dan men aan wal kan vermoeden.

Om de drinkwaterkwaliteit goed te monitoren heeft het SodM een specifiek meetprogramma voor drinkwaterinstallaties op Mijnbouwlocaties opgesteld. Hierin staan diverse parameters benoemd waarop mijnbouwinstallaties hun drinkwater dienen te bemonsteren. Parameters waarop gemeten wordt zijn onder andere Legionella, Enterococcen, Escherichia coli en Trihalomethanen. Kalsbeek BV voert dergelijke meetprogramma’s en drinkwateranalyses uit, coördineert deze en geeft advies bij normoverschrijdingen.

Meer… Kalsbeek