Boskalis gaat kust van Malediven beschermen

Boskalis gaat voor de Malediven de kust van Gulhifalhu beschermen. Het baggerproject van zo’n 45 miljoen euro is onderdeel van het strategische plan van de Malediven om de haveninfrastructuur te verbeteren en te ontwikkelen. En dit gaat ook dienen als klimaatadaptieve oplossing om dit deel van de Malediven bestand te maken tegen de stijgende zeespiegel.

Coastway Foto Boskalis
‘Coastway’ Foto, Boskalis

De baggerwerkzaamheden gaan in het vierde kwartaal van 2019 van start en worden naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 afgerond.

6 miljoen kubieke meter zand

In het kader van het programma gaat Boskalis een megasleephopperzuiger inzetten om met behulp van initieel 6 miljoen kubieke meter zand nieuw land aan te winnen. De activiteiten van Boskalis omvatten daarnaast werkzaamheden ten behoeve van de bescherming van de kust door het plaatsen van stenen.

De Malediven en Boskalis

‎Sinds het begin van deze eeuw heeft Boskalis in de Malediven meerdere klimaatadaptieve bagger- en landaanwinningsprojecten uitgevoerd. Na de verwoestende tsunami van december 2004 was Boskalis in 2006 verantwoordelijk voor de reconstructiewerkzaamheden op het eiland Vilufushi. Boskalis heeft het eiland destijds uitgebreid en opgehoogd tot 1,4 meter boven zeeniveau. Hierop volgden meerdere projecten, waaronder de initiële ontwikkeling van Gulhifalhu in 2012 en landaanwinningsactiviteiten op vier andere eilanden in 2014.