Boskalis gaat voor 80 mln eilanden aanleggen in Indonesië

Boskalis heeft een contract binnen gesleept van KSO Ciputra Yasmin voor de aanleg van land voor de kust van Makassar in het kader van het Centre Point of Indonesia Project. Het contract heeft een waarde van circa EUR 80 miljoen. De werkzaamheden gaan naar verwachting de komende maanden van start en gaan twee jaar duren. Ten behoeve van de landaanwinningsactiviteiten zal Boskalis een mega-sleephopperzuiger inzetten.

Het gaat om vijf kunstmatige eilanden voor de kust van Makassar. Er wordt circa 75 hectare land gecreëerd met behulp van 9 miljoen kubieke meter zand afkomstig uit wingebieden voor de kust. De eilanden zullen worden voorzien van een stenen oeverbescherming.

De aanleg van de vijf eilanden luidt de eerste fase in van een prestigieus project door KSO Ciputra Yasmin om kwalitatief hoogwaardig land aan de kust te ontwikkelen voor zowel particulier als commercieel gebruik. Dit landaanwinningsproject hangt nauw samen met de behoefte aan nieuw land om de bevolkingsgroei in een dichtbevolkt gebied op te vangen.

Artificial island creation, Makassar – Indonesia from Boskalis|Dredging&Marine Experts on Vimeo.

Meer… Boskalis