Boskalis tekent contract inzake havenproject St. Petersburg in bijzijn van premier Rutte en Russische vicepremier Dvorkovich

  • binnenland

BoskalisTekentContractHavenprojectSt.PetersburgRutteEnRussischeVicepremierDvorkovich

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft een contract verworven voor de aanleg van de haven van Bronka in de Russische stad St. Petersburg. Het contract werd getekend tijdens het St. Petersburg International Economic Forum in het bijzijn van de Russische vicepremier Arkady Dvorkovich en de Nederlandse premier Mark Rutte.

Het project betreft het aanwinnen van land voor de aanleg van de nieuwe Bronka-haven in St. Petersburg. Met behulp van sleephopperzuigers zal een totaal volume van maximaal 3 miljoen kubieke meter zand worden gebaggerd en gebruikt om circa 85 hectare aan nieuw land voor de haventerminal te winnen. De contractwaarde bedraagt circa EUR 25 miljoen en het project zal naar verwachting in 2013 worden afgerond.

De strategie van Boskalis is erop gericht om te profiteren van de belangrijkste macro-economische factoren die de wereldwijde vraag opdrijven op onze markten: de groei van de wereldhandel, stijgende energieconsumptie, de groeiende wereldbevolking en de uitdagingen die gepaard gaan met klimaatverandering. Dit project hangt nauw samen met de groeiende wereldhandel.

Koninklijke Boskalis Westminster N.V. is een toonaangevende internationale dienstverlener op het gebied van baggeren, maritieme infrastructuur en maritieme diensten. De onderneming levert wereldwijd creatieve en innovatieve totaaloplossingen voor infrastructurele uitdagingen in maritieme gebieden, kuststreken en rivierdelta’s met ondermeer de aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Daarnaast levert voert Boskalis projecten uit en levert het een breed spectrum aan maritieme diensten voor de offshore energiesector, waaronder subsea, zwaar transport, hijswerk en installatie (uitgevoerd door Boskalis Offshore en Dockwise) en levert het sleepdiensten en scheepsbergingen (uitgevoerd door SMIT).

Daarnaast heeft Boskalis strategische partnerships in het Midden-Oosten (Archirodon) en in terminaldiensten (Smit Lamnalco). Met een veelzijdige vloot van meer dan 1.100 eenheden is de onderneming actief in circa 75 landen, verspreid over zes continenten. Inclusief haar deel in partnerships heeft Boskalis circa 15.600 medewerkers in dienst.

Meer… Boskalis

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten