Broekman Automotive Division wordt overgenomen door C.RO Ports

  • binnenland

De Broekman Group neemt na 30 jaar afscheid van haar Car Terminal én van de Broekman Automotive Division. Woensdag 3 december 2014 tekenden Raymond Riemen, CEO van de Broekman Group, en Anton Las, Director C.RO Ports BV, de overeenkomst waarbij Broekman Automotive Division BV met al haar werkmaatschappijen wordt overgenomen door C.RO Ports BV. Het voltallige personeel én alle klanten van Broekman Automotive gaan over naar C.RO Ports. De continuïteit voor personeel en klanten verbetert door deze overgang.

Broekman Group: Focus op ketenregie in de logistiek
De Broekman Group heeft zich de afgelopen 15 jaar door overnames en autonome groei gestaag ontwikkeld van cargadoor tot ketenregisseur in de logistiek. Daarbij passen bijvoorbeeld overnames uit het recente verleden op het gebied van de chemische logistiek en warehousing maar ook de verkoop van bedrijfsonderdelen. Zo is in het verleden het eigen inland shipping deel verkocht.

‘De verkoop van een single focus terminal met een beperkte synergie voor de rest van de groep is een logische vervolgstap’, aldus Raymond Riemen.

C.RO Ports realiseert groeiambitie
C.RO Ports breidt met de overname haar terrein in de Rotterdamse haven uit met het aanpalende terrein van de Broekman Automotive Division met een capaciteit van circa 35.000 auto’s, waarvan 22.000 overdekte plaatsen. Het terrein is ontsloten via weg, spoor en water. De terminal is gecertificeerd voor ISO, ISPS en AEO en maakt gebruik van een RFID systeem om auto’s te lokaliseren.

‘Voor C.RO Ports is het een ideale locatie om haar groeiambitie als Ro-Ro terminal te realiseren met meer ruimte en een deep sea aansluiting’, aldus Anton Las.

Rebranding
De Broekman Automotive Division BV en al haar werkmaatschappijen: Broekman Car Handling BV, Rotterdam Car Center BV, Rotterdam Car Terminal BV en Rotterdam Automotive Services BV gaan in eigendom over naar C.RO Ports BV. Rotterdam Car Center BV, Rotterdam Car Terminal BV en Rotterdam Automotive Services BV zullen onder hun huidige naam verder gaan, terwijl Broekman Automotive Division BV verder gaat als C.RO Automotive Division BV en Broekman Car Handling BV als C.RO Automotive Rotterdam BV.

Meer… C.RO Ports 

Related news

List of related news articles