Bulk Logistics Excellence Award voor Zeeland Seaports

Zeeland Seaports krijgt prijs tijdens uitreiking IBJ Awards
Afgelopen maandag heeft Zeeland Seaports de IBJ Bulk Logistics Excellence Award uitgereikt gekregen tijdens de jaarlijkse IBJ Awards avond. De prijs is bestemd voor de haven die zich op positieve wijze onderscheidt op het gebied van de multimodale afhandeling van goederen.

Niet alleen een goede afhandeling van de lading van het zeeschip, maar ook het uiteindelijke transport van de goederen per spoor, weg, pijpleiding en binnenvaart naar de klant zijn bij de winnaar van de prijs goed geregeld. De prijs is hiermee een bevestiging van de unieke lokatie van de Zeeuwse haven aan open water, de goede filevrije achterlandverbindingen én de uitstekende manier van werken van de bedrijven en hun mensen in de Zeeuwse haven.

Bij de uitreiking van de prijs waren vertegenwoordigers aanwezig van Ovet, Sagro, Sealake Terminals en Verbrugge Terminals. Deze bedrijven zijn in de Zeeuwse havens onder meer actief op het gebied van de afhandeling van bulkgoederen.

Over Zeeland Seaports
Zeeland Seaports is als Zeeuws havenbedrijf verantwoordelijk voor de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en de exploitatie van de havens van Vlissingen en Terneuzen. Het havengebied ligt strategisch aan de monding van de Westerschelde. Het diepe vaarwater en het ontbreken van sluizen bij de zeehavens van Zeeland Seaports tekenen voor een uitstekende nautische toegankelijkheid. En dankzij een goed functionerend netwerk van (spoor)wegen, binnenvaartroutes en pijpleidingen kent Zeeland Seaports uitstekende verbindingen met het Europese achterland. Door deze strategische ligging en het hoge arbeidsmoraal in dit gebied hebben de Zeeuwse havens zich in de afgelopen veertig jaar ontwikkeld tot derde zeehaven van Nederland en sinds 1980 behoort het zelfs tot één van de snelst groeiende havengebieden van Europa.

Meer… Zeeland Seaports