Burgemeester Aboutaleb opent Tancang-STC in Vietnam

Op woensdag 21 maart opent Burgemeester Aboutaleb de vierde vestiging van de STC-Group in Ho Chi Min City, Vietnam. Deze vestiging Tancang-STC is gericht op logistiek, haven en terminal onderwijs.

Tancang-STC is een joint venture van Saigon New Port (SNP) en de STC-Group.
Saigon New Port Company (SNP) is de grootste container operator in Vietnam en verantwoordelijk voor meer dan 80% van alle lading in en uit Vietnam en de beheerder van tientallen terminals. Tancang-STC zal naast de duizenden medewerkers van SNP tevens trainingen verzorgen voor alle leden van de Vietnam Port Association.
Naast de Rotterdamse Burgemeester Aboutaleb, die op werkbezoek is in Vietnam, wordt de officiële opening verricht door de heren Nghiem, Directeur van SNP en Hietbrink, Voorzitter College van Bestuur van de STC-Group.

De STC-Group (in Nederland bekend van onder andere het Scheepvaart en Transport College) is actief in kennisontwikkeling en onderwijs voor de scheepvaart, het transport en de procesindustrie en heeft over de hele wereld vestigingen en projecten. Sinds 1993 is de STC-Group actief in Vietnam. Tot op heden waren er drie vestigingsplaatsen in Hanoi, HaiPhong en Ho Chi Minh City. De STC-Group is bijzonder trots dat nu de vierde vestiging geopend wordt.

Volgens Erik Hietbrink, voorzitter College van Bestuur van de STC-Group, is Tancang-STC een waardevolle aanvulling op het STC-portfolio.” We verbreden en verdiepen hiermee onze kennis én het werkgebied. Hietbrink is erg blij dat burgemeester Aboutaleb de opening verricht. Een Rotterdamse burgemeester, van Marokkaanse herkomst, die een dependance van een Rotterdamse vakinstelling opent in Vietnam. Mondialer kan het niet!”, aldus Hietbrink.

Op 1 januari 2012 kreeg het haven- en logistiek opleidingscentrum Tancang-STC in Ho Chi Minh City na een miljoeneninvestering door de joint venture partners, haar unieke licentie van de Vietnamese overheid. Vanaf dat moment is men voortvarend van start gegaan. Op dit moment volgen al 240 medewerkers van SNP cursussen en opleidingen. De opleidingen worden zoveel mogelijk verzorgd door lokale hoogleraren, docenten en trainers, die op hun beurt weer begeleid en opgeleid zijn door medewerkers van de STC Group.

Tancang-STC zal zich richten op alle haven-gerelateerde opleidingen en trainingen voor Vietnam én Zuid Oost Azië. Tancang-STC is uniek in Zuid Oost Azië en verwacht de hele regio te kunnen bedienen met onderwijs en trainingen op alle niveaus voor logistiek, haven en terminals. Daarmee is Tancang-STC een goede aanvulling op het andere opleidingscentrum van de STC-Group in Ho Chi Min City, UT-STC. UT-STC is verantwoordelijk voor de maritieme opleidingen en trainingen vanuit het Zuiden van Vietnam voor honderden officieren voor de wereldvloot.

Bron… STC Group