Carrière in haven ontdekken op Wereldhavendagen

Vrijdag 6 september 2019 is de eerste dag van de Wereldhavendagen en deze staat traditioneel in het teken van jongeren, carrière en instroom. Voor het eerst vindt dit jaar een groot deel van de activiteiten op die dag gecentraliseerd plaats, in de vorm van MATCH. Bij dit nieuwe carrière-evenement in LantarenVenster kunnen mbo-, hbo- en wo-studenten en young professionals de mogelijkheden van een carrière in de haven ontdekken.

MATCH vindt plaats in LantarenVenster op de Wilhelminapier en start op vrijdag 6 september direct na de centrale opening van de Wereldhavendagen om 10:00 uur. Het carrière-evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Randstad Uitzendbureau en Rabobank Rotterdam.

De banenmarkt in de foyer van LantarenVenster is vrij toegankelijk voor iedereen. Voor het programma in de zalen is de capaciteit beperkt en is het nodig dat geïnteresseerden zich aanmelden. Kijk voor het gehele programma en inschrijvingen op www.wereldhavendagen.nl/match.

Thema MariTeam

Het thema van de Wereldhavendagen is ‘MariTeam’, waarmee de organisatie de schijnwerper wil zetten op het fantastische staaltje teamwork van alle bedrijven en mensen die dagelijks keihard werken aan het succes van de Rotterdamse haven. Geheel in dit thema biedt Match de deelnemende bedrijven, organisaties en opleidingen de kans om jongeren enthousiast te maken om ook onderdeel te worden van de hechte teams in de haven.

Over de Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen in Rotterdam is het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland. De 42e editie vindt plaats op 6, 7 en 8 september 2019 in het gebied rond de Erasmusbrug. De bezoekers kunnen via tal van activiteiten op de kade, demonstraties op het water en excursies die dieper de haven in gaan, kennismaken met alle teamspelers die de Rotterdamse haven rijk is. Daarnaast is er een uitgebreid cultureel programma in de stad. In 2018 trok het evenement ongeveer 380.000 bezoekers.