Cartooneske Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen staan het Maritiem Museum Rotterdam en het Havenmuseum op 4 en 5 september in het teken van het eerste Rotterdamse Cartoonfestival. De toegang is op beide dagen gratis.

Programma
Tijdens deze dagen huisvest het Maritiem Museum het Rotterdamse Cartoonfestival. In containers op het plein van het museum zijn internationale inzendingen te zien met als thema ‘Werken in de haven van de toekomst’. In totaal stuurden 60 cartoonisten van over de hele wereld hun werk in. Daarnaast worden verschillende kale containers live omgetoverd tot ware cartoonkunstwerken, kunnen bezoekers zelf ster zijn in een fotocartoon of zich laten vereeuwigen door een karikaturist. Wie denkt: dat kan ik ook! kan deelnemen aan een van de workshops cartoontekenen op 4 of 5 september tussen 12.00 – 17.00 uur door studenten van de Willem de Kooning Academie.

Onderdeel van Maritiem Kwartier
Het programma van het Maritiem Museum Rotterdam maakt onderdeel uit van Maritiem Kwartier, een samenwerking tussen het Maritiem Museum, het Havenmuseum en het Mariniersmuseum. Naast het Cartoonfestival zijn er nog meer speciale activiteiten gepland. Zo laat het Mariniersmuseum zien hoe het er in de tijd van Napoleon aan toe ging. Sabeldragende mariniers uit de tijd van Napoleon bivakkeren in vol ornaat op de kade en geven een kijkje in de 18e-eeuwse wereld. Aan de kade van de Leuvehaven bij het Havenmuseum zijn drie minitheatervoorstellingen te zien en tijdens het Shanty Festival is er in het Maritiem Kwartier een workshop voor toekomstige solozangers.

Het Maritiem Museum Rotterdam en het Havenmuseum zijn tijdens de Wereldhavendagen gratis toegankelijk en geopend tussen 10.00 – 18.00 uur (vrij en zat), 11.00 – 18.00 uur (zon).

Bron: Maritiem Museum, 31-08-2010;