Central Industry Group (CIG) vraagt uitstel van betaling aan

Dinsdagavond meldde CIG in een persbericht dat het bedrijf als gevolg van de aanhoudende crises in de scheepvaart en scheepsbouw niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Woensdag is er uitstel van betaling aangevraagd. Maar Jan Koopmans, directeur van CIG is optimistisch over de toekomst omdat diverse partijen al interesse hebben getoond om dochterbedrijven over te nemen of om te investeren. De bewindvoerder zal proberen de dochterbedrijven te verkopen en de banen van zo’n 230 mensen te behouden. 

Abis Shipping, opgericht door Koopmans in 2007 verkeert ook in financieel zwaar weer. Een woordvoerder van CIG zegt tegen fd.nl dat de problemen bij CIG en Abis natuurlijk verband met elkaar houden. Logisch, gezien het feit dat CIG de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s in Abis pompte, omdat de banken terughoudender werden in scheepsfinancieringen.

CIG bestaat uit een aantal bedrijven op het gebied van staal en scheepsbouw en heeft vestigingen in Duitsland en China. Twee jaar gelden telde het bedrijf nog 1100 werknemers.