Cobelfret begint in Vlissingen-Oost

VLISSINGEN – Het Antwerpse scheepvaart- en transportbedrijf Cobelfret is gisteren begonnen met de ingebruikname van de roll-on roll-off terminal in Vlissingen-Oost. De eerste honderden personenauto`s zijn per trein, binnenvaartschip en vrachtwagen aangevoerd. Op 5 mei worden de eerste auto`s verscheept.

De inrichting van de Cobelfret-vestiging in het Sloegebied is nog in volle gang. Het duurt tot eind juni tot het 60 hectare metende terrein geheel van verharding en verlichting is voorzien. Omdat de terminal zo groot is kan zonder bezwaar op het al voltooide gedeelte worden begonnen met de verlading van auto`s, terwijl elders nog graaf- en bestratingswerk wordt uitgevoerd.
Cobelfret is in Vlissingen-Oost begonnen met 45 medewerkers: veertig voor de verlading van de aangevoerde auto`s en vijf op kantoor. De verladers reden de gloednieuwe personenwagens – allemaal van het merk Ford – behoedzaam van de treinwagons en vervolgens naar het opstelterrein bij het kantoorgebouw. Bij het rijden met de auto`s hadden ze de waarschuwingslichten ingeschakeld. Personeelsbusjes brachten de verladers weer terug van het opstelterrein naar de trein.
Voordat de verscheping van de auto`s begint, wil Cobelfret eerst een voldoende omvangrijke lading in Vlissingen-Oost aangevoerd hebben. Het bedrijf zet voor die verscheping vier ro-ro schepen in, die volgens een vast schema van drie afvaarten per dag varen. Het is de bedoeling dat die schepen trailers aanvoeren. Cobelfret denkt om te beginnen jaarlijks 350.000 personenauto`s en 80.000 trailers te verladen

Bron: PZC.nl, 25-04-2003;