Cowes Week 2009

Next Stop: Cowes Week!
Afgelopen week heeft de Mumma Duck de Cowes Week gezeild, vanuit de Royal Yacht Squadron op het eiland van Wight werden 7 races gevaren. Ondanks dat het eiland Wight de bakermat is van de Farr 30 klasse was de Mumma Duck de enige aanwezige, en werd er van het team verwacht dat ze zich staande hield in de IRC-2.

The Races
De wedstrijden verliepen met gemengd resultaat, tijdens de eerste dagen was de boot te vinden tussen de 20e en de 25e plaats; geen slecht resultaat in een veld met een gemiddelde lengte van 40 voet! In het midden van de week veranderde het weer in het voordeel van de Farr: 20 knopen wind met vlagen boven de 30 knopen leverde spectaculaire beelden op. Snelheden tot 19 knopen resulteerde in een mooie 9e plaats en wat veel belangrijker is: een berg aan ervaring in de straffe genua en spi reaches.

Woensdag beloofde met heel licht weer een fantastische zeildag te worden voor de Farr; tactisch werden perfecte keuzes gemaakt door Tom (Dawson) en de bootspeed zat er goed in. De Farr 30 excelleerde in de condities en kwam op Line-Honors binnen. Op rating resulteerde deze pot in een 2e plaats. Het wedstrijdcomité was het hier echter niet mee eens en deelde verschillende tijdstraffen uit; een leermoment voor het team: vaar niet door de finish als je nog niet klaar bent..

Learning-Curve
De laatste paar dagen werden wederom afgesloten met plaatsen in de 20 serie; uiteindelijk werd de Cowes-Week afgesloten met een 21ste plaats. Tijdens het evenement zijn de reach-capaciteiten aangescherpt en is een jaar leerzaam zeilen afgesloten: Een zeer succesvolle North Sea Regatta en een overduidelijke aansluiting tijdens de grote klasse evenementen bieden hoop voor de toekomst.

The Worlds
In oktober wordt het nieuwe jaar gestart met het WK Farr 30. De locatie is helaas nog onbekend vanwege het afbranden van de Porto Rotondo Yacht Club. Mumma Duck zal echter zeker van de partij zijn!

Bron: Mumma Duck Sailing Team, 18-08-2009;