Navingo Career

Jouw vernieuwde platform voor vacatures en nieuws uit de sector.

De Baggerweek in het Baggermuseum van 11 tot 18 augustus

Ontdek de wereld van waterbouw tijdens de Baggerweek in het Baggermuseum BaggerPraktijkTuin een week lang open tussen 11 en 18 augustus. Net als voorgaande jaren wordt de BaggerPraktijkTuin in het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht tegen het einde van de zomervakantie een week lang opengesteld. Tijdens de Baggerweek kunnen kinderen van 8 jaar en ouder én volwassen de wereld van waterbouw zelf te komen ervaren.

Een groot deel van Nederland ligt beneden de zeespiegel. Houden we het droog in de toekomst? Bekijk de effecten van de Deltawerken in het museum. En hoe bouw je eigenlijk een dijk die bestand is tegen golfslag? Leer baggeren met de baggerbeugel of oefen als kraanmachinist met het verplaatsen van zand. Schakel met fietsbewegingen een elektromotor en een centrifugaalpomp in werking en ontdek hoeveel kracht er nodig is om water te verpompen.

Manoeuvreren kan je leren met op afstand bestuurbare boten (Pushy Cats) in het waterbassin. Vakkundige baggeraars zijn in de BaggerPraktijkTuin aanwezig voor begeleiding.

Het Nationaal Baggermuseum
In het Nationaal Baggermuseum Sliedrecht ontdekken bezoekers het heden en verleden van de baggerindustrie. Er zijn historische én moderne modellen van baggervaartuigen, oude prenten, foto’s en opgebaggerde voorwerpen te zien. Daarnaast is er de wisselexpositie ‘Volle kracht vooruit’, met schilderijen geïnspireerd door de waterbouw.

Tijdens de Baggerweek is de BaggerPraktijkTuin open van dinsdag t/m zaterdag van 14:00 tot 16:30. Ga voor meer informatie naar www.baggermuseum.nl