De nieuwe generatie krachtpatsers inspireert en daagt uit

Holmatro introduceert nieuwe series korte slag cilinders en platte cilinders met veerretour

Met de nieuwe generatie korte slag cilinders en platte cilinders met veerretour voegt Holmatro een nieuw hoofdstuk toe aan de productrange van krachtige, hydraulische oplossingen voor zware, industriële toepassingen. Onder het motto mastering power ondersteunen we bedrijven bij het slim en eenvoudig beheersen van ongekende krachten onder de meest extreme omstandigheden.

Uniek Duo Power Ring concept
Beide typen cilinders zijn gebaseerd op het zogenoemde Duo Power Ring concept: een combinatie van een superieure afdichting en een zeer sterke composiet lagering. De afdichting zorgt voor een uitstekende statische en dynamische afdichtende werking. De composietlagers voorkomen contact van metaal op metaal. Bovendien bieden ze weerstand tegen zijdelingse belasting tot maximaal 10%. Gebruikers profiteren hierdoor van een langere levensduur evenals een langere servicetermijn.

Gebruiksgemak dankzij extra lage inbouwhoogte
De platte cilinders met veerretour zijn speciaal geconstrueerd voor toepassingen waarbij de inbouwhoogte zeer beperkt is en andere cilinders niet passen. De nieuwe generatie korte slag cilinders is ontworpen voor situaties met een beperkte inbouwhoogte die vragen om een kleine slag. Beide typen cilinders zijn in de meest uiteenlopende situaties te gebruiken en voldoen aan de ASME B-30.1 norm. De ideale combinatie van daadkracht, gebruiksgemak en veiligheid onder alle omstandigheden.

Extra handig: gemakkelijk demontabele veerretour
Zowel de korte slag als de platte cilinders zijn uitgerust met een veer die de plunjer na gebruik retour trekt. Bij een gemiddeld gebruik adviseert Holmatro één keer per jaar een servicebeurt. Die frequentie kan hoger liggen als de cilinders vaker onder extreme omstandigheden worden gebruikt. Om onderhoud en service te vergemakkelijken, beschikken beide cilinders over een veer die snel en veilig te demonteren is.

Feel the power
Korter en krachtiger kunnen we niet benadrukken waar de medewerkers van Holmatro als één man voor staan: innovatieve ideeën vertalen naar krachtige, hydraulische oplossingen voor zware, industriële toepassingen. We zijn ervan overtuigd dat dit gevoel van Feel the power navolging krijgt. Want kracht inspireert en daagt uit. Zeker bij de nieuwe generatie korte slag cilinder en platte cilinder met veerretour.

Meer… Holmatro