De toekomst van de Binnenvaart: onmisbare schakel in de internationale logistieke keten.

  • binnenland

Op vrijdag 14 oktober aanstaande organiseert de STC-Group in Rotterdam het seminar: “De Toekomst van de Binnenvaart”. Het seminar heeft tot doel om met de gehele sector in gesprek te gaan over ontwikkelingen in de binnenvaart en het binnenvaartonderwijs. Robert Tieman, directeur Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart zal het seminar leiden.

Sprekers zijn onder andere Rob Huyser, Directeur Maritieme Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Françoise van den Broek, Directeur Business Development, NEA en Theresia Hacksteiner, Secretary General, European Barge Union.

De ochtendsessie richt zich vooral op de toekomst van de binnenvaart als partner in de logistieke keten. “De binnenvaart is de onmisbare schakel in de internationale logistieke keten, nu en in de toekomst”. “Zonder modalshift, geen toekomst voor de binnenvaart”, zo stelt Hans Boele, sectorhoofd Rijn- en binnenvaart, STC-Group.

In de middag is het programma toegespitst op het binnenvaartonderwijs en de toekomst hiervan in nationaal en Europees perspectief. “Binnenvaartpersoneel moet internationaal opgeleid en ingezet kunnen worden”, aldus Rob van Reem,
adjunct-directeur, STC-BV. Hans Boele stelt: “Voldoende gekwalificeerd binnenvaartpersoneel, is onmisbaar voor de
toekomst van de binnenvaart”

Er zijn voor het seminar nog plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot 13 oktober per e-mail via [email protected] Meer informatie over het programma en sprekers vindt u op: STC Events. Het seminar “De Toekomst van de Binnenvaart” vindt plaats op 14 oktober 2011, in de Lloydzaal op Lloydstraat 300 te Rotterdam, van 08.45 tot 16.30.

Related news

List of related news articles