Decommissioning op de Noordzee

Op 7 juni 2018 vindt North Sea Offshore 2018 plaats in Den Helder. Tijdens het middagprogramma delen experts hun inzichten met over actuele thema’s op en rond de Noordzee, zo ook Paul Jacob Bins.

Paul Jacob Bins, Managing Director van DecomPartners, zal zijn kennis delen over Decommissioning op de Noordzee.  “Energy Transition and the North Sea” is het thema van de vierde editie van North Sea Offshore (NSO). In een snel veranderend energie landschap biedt de Noordzee haar omliggende havens veel kansen in de offshore sector. Met vele jaren ervaring in de olie & gas industrie, beproefde infrastructuur en een uitgebreide supply chain is de Noordzee de uitgelezen plek voor nieuwe & innovatieve projecten.

Paul Jacob Bins is ondernemer en bedrijfsadviseur. Hij is de oprichter van DecomPartners, een innovatieve financier van decommissioning projecten waarmee samenwerking tussen olie- en gasbedrijven in multi-operator campaigns mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast werkt hij voor maritieme- en offshore-bedrijven in Europa als adviseur en contractor om groeiplannen te verwezenlijken en resultaten te verbeteren. In deze activiteiten combineert hij enerzijds zijn 9+ jaren ervaring als projectleider in de Energy practice bij McKinsey, en anderzijds zijn track-record als CEO bij op- en overslagbedrijven in de Benelux. Paul Jacob heeft een MA Civil Law van de Rijksuniversiteit Leiden en MBA aan INSEAD in Fontainebleau.

Het middagprogramma duurt van 13:30 tot 15.30 uur. Naast de presentatie van Bins zullen ook twee andere onderwerpen aan bod komen, te weten; de opzet en doelstelling van het Klimaat en Energie Akkoord door Eveline Otten namens de TransitieCoalitie en Rene Peters, Director Gas Technology van TNO Energy zal meer vertellen over de Noordzee als transitieversneller voor Nederland.

Bedrijfsbezoeken
Het is mogelijk om deel te nemen aan bedrijfsbezoeken die onder andere verzorgd worden door Damen Shipyards, Den Helder Airport samen met CHC Helicopters, NNOW over het Europees project Inn2POWER en Teamwork Technology over Symphony systeem voor golfenergie tijdens het ochtendprogramma.

Aanmelden
Deelnemen is nog mogelijk, aanmelden kan via www.northseaoffshore.com.  Hier staat ook een overzicht van alle mogelijkheden tijdens het ochtend- en middagprogramma. Deelname is kosteloos.