DFDS dagelijks spoorvervoer van en naar Italië en Engeland

DFDS start per direct met het aanbieden van dagelijks spoorvervoer voor goederen tussen Italië en Rotterdam/ Zeebrugge. Deze spoorverbinding is onderdeel van een uitgebreide multimodale verbinding tussen Engeland en Italië. 

Europees scheepvaart en transportbedrijf DFDS start met een dagelijkse multimodale verbinding tussen Engeland en Italië. De havens Rotterdam en Zeebrugge vormen belangrijke multimodale schakels waar goederen worden overgeladen op het spoor.

DFDS biedt transport voor goederen die in zowel full als part loads worden geladen in containers, trailers of swap bodies. In Engeland worden de goederen via de weg naar de havens van Felixstowe of Killingholme vervoerd, waarna ze worden verscheept naar Rotterdam of Zeebrugge. Hier worden ze op de trein gezet naar Novara of Piazenca in Italië. De distributie naar de klant wordt verzorgd door DFDS in Italië.

“Er is steeds meer vraag naar milieuvriendelijk transport, dagelijkse vertrekken en betere doorloopsnelheid. Met deze nieuwe verbinding bieden we een flexibele service en kunnen we beter inspelen op de vraag van de klant,” aldus Thierry Versluis, Route Manager en verantwoordelijk voor de Engeland – Italië verbinding.