DFDS Seaways breidt samenwerking met Scania uit

Dfds_seaways_crown_of_scandinavia

DFDS Seaways heeft een nieuw contract met Scania getekend voor het vervoer van vrachtwagenchassis op de route Rotterdam – Felixstowe. Het contract gaat in op 1 april en heeft een waarde van 800.000 euro in 2014.

Na maanden van intensieve voorbereidingen is DFDS Seaways erin geslaagd een tweejarig contract met de Zweedse vrachtwagenfabrikant Scania te sluiten voor het vervoer van chassis die worden geproduceerd in Scania’s grootste fabriek, gevestigd in Zwolle. Wekelijks zullen er circa 75 chassis worden verscheept naar Felixstowe voor gebruik in Groot-Brittannië en Ierland. Het nieuwe contract is een aanvulling op het al bestaande transport van chassis op de vrachtroutes van Rotterdam naar Felixstowe en Immingham. Gezamenlijk zullen jaarlijks circa 10.000 units via de twee routes worden verscheept.

DFDS is op dit moment in de laatste fase van voorbereidingen voor de nieuwe bedrijfsactiviteit. Dit betekent onder andere een nauwe samenwerking met Scania’s wegvervoerders in Rotterdam en Felixstowe. Het contract is daarmee een interessant samenwerkingsverband voor een groot aantal partijen.

Uitbreiding van bestaande samenwerking
Het contract is een uitbreiding van de bestaande samenwerking met Scania. DFDS Seaways vervoert al bus- en vrachtwagenchassis voor Scania op de routes tussen Göteborg en Immingham en Göteborg en Gent. “Wij zijn zeer verheugd over deze nieuwe samenwerking. Het bewijst eens te meer dat onze klanten de betrouwbaarheid en het prestatieniveau van DFDS Seaways als zeer goed waarderen,” aldus Rob Olbertz, Route Directeur voor onder meer de Rotterdam-Felixstowe service die dagelijks in beide richtingen drie afvaarten verzorgt.

Meer… DFDS Seaways