DHV en Royal Haskoning kondigen voorgenomen fusie aan

Nieuwe combinatie in wereldwijde top 10 van onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureaus

DHV en Royal Haskoning willen hun krachten bundelen. Het nieuwe bedrijf zal één van Europa’s meest toonaangevende projectmanagement, ingenieurs- en adviesbureaus zijn. Wereldwijd gaat het nieuwe bedrijf tot de top 40 behoren en onder de onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureaus, zelfs tot de wereldwijde top 10.

De beoogde naam voor het nieuwe bedrijf is Royal Haskoning DHV. Een verzoek tot bestendiging van het predikaat Koninklijk zal daartoe worden ingediend. Met Amersfoort als hoofdkantoor zullen de 8000 medewerkers adviesdiensten leveren op het gebied van ruimte en mobiliteit, delta- en watertechnologie, havens, luchtvaart, industrie, energie en gebouwen, vanuit meer dan 100 kantoren in 35 landen. De nieuwe combinatie is goed voor een omzet van meer dan euro 700 miljoen.

“We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe mogelijkheden voor onze opdrachtgevers en medewerkers. Deze fusie brengt een uitzonderlijke schat aan expertise en talent samen. We verdubbelen ons bereik in één keer.” zegt Bertrand van Ee, voorzitter van DHV en beoogd voorzitter van het nieuwe bedrijf.

Erik Oostwegel, voorzitter van Royal Haskoning en beoogd vice-voorzitter: “De synergie tussen beide bedrijven is enorm. We werkten natuurlijk al eerder samen op projecten, maar dit opent een heel nieuw speelveld.”

De fusie geeft gestalte aan de ambitie van beide partijen om een leidende rol te blijven spelen in hun branche, ondersteund door een financieel gezonde balans. Deze stap versnelt hun strategie om internationaal te groeien vanuit de reeds lokale aanwezigheid in Europa, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Het nieuwe bedrijf wordt een wereldspeler op het gebied van havens, water- en deltatechnologie en zal een toonaangevende positie innemen op het gebied van luchtvaart, mobiliteit en infrastructuur.

De voordelen voor klanten, medewerkers, zakelijke partners en andere stakeholders zijn:
– een uitgebreider pakket aan ingenieurs- en adviesdiensten en producten;
– een groter netwerk aan kantoren, om wereldwijd opgedane kennis en ervaring lokaal aan te bieden;
– nieuwe mogelijkheden voor diversificatie en groei.

Zowel Royal Haskoning als DHV zijn onafhankelijke, niet-beursgenoteerde bedrijven, waarvan de aandelen volledig in handen zijn van een eigen stichting. De transactie wordt een fusie op basis van gelijkwaardigheid. Ook het nieuwe bedrijf blijft onafhankelijk en volledig in eigen handen.

Beide bedrijven onderschrijven dezelfde waarden en normen, met een diepgeworteld geloof in de kracht van integriteit en duurzaamheid als pijlers voor een betere leefomgeving. Met trots delen ze beide al jaren hun uitgebreide kennis, expertise en innovatiekracht met de markt.

De intentieverklaring voor de fusie werd door beide partijen getekend op 27 februari 2012. Ondertekening van de fusieovereenkomst staat gepland voor deze zomer, nadat het boekenonderzoek is afgerond en alle benodigde toestemmingen, die behoren bij een dergelijke transactie, zijn verkregen.

Meer… Royal Haskoning en DHV