Dieseko Group neemt PVE Piling & Drilling Rigs over

  • binnenland

Dieseko neemt PDR over

Wereldmarktleider en fabrikant van hydraulische trilblokken en aggregaten Dieseko Group uit Sliedrecht neemt PVE Piling & Drilling Rigs (PDR) over van PVE Cranes uit Oosterhout. PDR (omzet ca. € 20 mln.) is leverancier van hei- en boorkranen en hydraulische heihamers. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren vanuit Oosterhout waar op dit moment de assemblage, reparatie en onderhoud, service en verkoop zijn ondergebracht. Dieseko zal op haar beurt vanuit Sliedrecht additionele productiecapaciteit, R&D en verkoopondersteuning bieden.

Volgens Dieseko directeur Ton Kraak past de overname naadloos in de beoogde expansiestrategie van Dieseko Group : “We willen binnen drie jaar via gerichte product- en marktdiversificatie onze internationale positie in de offshore, weg- en waterbouw versterken en groeien naar een jaaromzet van ca. €100 mln. PDR levert producten die wij onze klanten nog niet kunnen bieden. Daarbij heeft het bedrijf een gevestigde positie in landen zoals de USA en het Oostblok waar wij de komende jaren nog actiever willen worden”

PDR directeur Arjen van der Schaaf is eveneens content met de overname: “Wij voegen met onze funderingsequipment toe wat Dieseko nog niet in portefeuille had. We kunnen nu gebruik maken van hun reputatie, know-how, R&D en marketingcapaciteit. En natuurlijk van het opgebouwde dealernetwerk. Dit geeft een enorme versnelling van de wereldwijde verkoopmogelijkheden zoals bijvoorbeeld in Azie en Latijns Amerika. “

PDR is op dit moment vooral actief in Rusland, Kazachstan, Scandinavië en de VS. Het zijn met name gespecialiseerde funderingsaannemers uit de infrastructurele weg- en waterbouw, industrie- en utiliteitsbouw die de producten afnemen. PDR verkoopt via de kantoren in Oosterhout, Sliedrecht, Jacksonville (US) en Dubai (UE) en via een groeiend dealer netwerk.

Bij Dieseko Group werken op dit moment 140 medewerkers op de hoofdvestiging in Sliedrecht en eigen vestigingen in Singapore, Brazilië en China. Lokale onafhankelijke dealerbedrijven zorgen voor de verkoop en ondersteunende activiteiten in het buitenland. Een van de strategische doelen van de groep is het versterken van de internationale betrekkingen en groei in met name China en Brazilië.

De Dieseko klanten, veelal bouw- en funderingsbedrijven, gebruiken deze machines niet alleen voor het installeren van kanaaloeverbeschermingen, havenkades en viaducten bij rijkswegen, maar ook voor het inbrengen van funderingspalen voor offshore olieplatforms en windmolenfundaties. Door de vele innovaties en de sterke discipline in verhuur, service en bovenal veel knowhow, is de positie van het bedrijf in deze markt ijzersterk.

Meer… Dieseko

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten