Doedijns International neemt Wilmax over in het kader van wereldwijde expansie

Doedijns International BV (Doedijns) heeft in december 2011 met steun van haar aandeelhouder IK Investment Partners (IK) de overname van Wilmax Control Systems ltd. (Wilmax) afgerond. Wilmax is een in Singapore gevestigd ingenieursbureau dat gespecialiseerd is proces besturingssystemen en afsluiter bedieningssystemen voor de olie en gas industrie. De financiële details van de overname zijn niet bekend gemaakt.

Wilmax, met vestigingen in Singapore, Indonesië en Dubai, levert producten en diensten op het gebied van proces besturing en afsluiter bedieningen voor de olie en gas industrie in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. De door Wilmax ontwikkelde en geproduceerde technologieën zijn complementair aan die van Doedijns. Doedijns levert klant specifieke turn-key ontworpen systemen en samenstellingen op het gebied van hydrauliek, instrumentatie, pneumatiek en controls.

Met de samenvoeging van deze twee gespecialiseerde organisaties ontstaat een wereldwijd opererende onderneming met lokale aanwezigheid in de belangrijkste groeimarkten; dit stelt Doedijns in staat om haar eigen technologieën te introduceren aan de uitgebreide klantenportefeuille van Wilmax, terwijl de klanten van Wilmax toegang krijgen tot het netwerk van Doedijns.

Wilmax, dat door William Toh in 1989 in Singapore werd opgericht, is uitgegroeid tot marktleider in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten met een aantal van de door haar geleverde technologieën. De heer Toh blijft na de overname aan als Managing Director van Wilmax en wordt aandeelhouder van de gecombineerde groep.

Juul IJzermans, de CEO van Doedijns, zegt het volgende over de overname: “We zijn bijzonder verheugd deze overname slechts drie maanden na onze deal met IK bekend te kunnen maken. Het is een belangrijke stap in onze plannen om marktleider te worden in deze snel groeiende sectoren. Met de overname van Wilmax krijgen we vaste voet aan de grond in de zich snel ontwikkelende economieën van Zuidoost-Azië, en Wilmax vormt een mooie aanvulling op de bestaande activiteiten in het Midden-Oosten die wij ontplooien vanuit onze vestiging in Dubai. Onze internationale klanten krijgen hiermee toegang tot de meest geavanceerde controle- en aanstuursystemen, met ondersteuning van een toegewijd serviceteam.”

William Toh, Managing Director van Wilmax, zegt hierover het volgende: “We zijn van mening dat we het, met de overname door Doedijns, niet beter hadden kunnen treffen qua toekomstige ontwikkeling. We staan in de startblokken om het integratieproces op te starten, zodat we maximale synergie kunnen halen uit de combinatie van onze twee bedrijven.”

Remko Hilhorst, Deputy Director van IK, voegt hieraan toe: “Voor Doedijns vormt de overname van Wilmax een goede start in het realiseren van de groeiambitie van de directie. We blijven alert op kansen om de business in de globaliserende markt verder te ontwikkelen.”

De financiering is verzorgd door Rabobank en ABN AMRO. Clifford Chance in Singapore en Amsterdam adviseerden Doedijns en IK over de juridische aspecten van de transactie. Deloitte en KPMG in Singapore en Amsterdam adviseerden op het gebied van financiële en fiscale structurering aspecten van de transactie. KPMG en RHT Law waren de adviseurs van Wilmax.

Meer… Doedijns