DONG Energy gaat windturbines van Vestas testen

DONG Energy gaat de nieuwe V164-7.0 MW offshore windturbine van Vestas testen in de zee bij Fredikshaven, Denemarken. In 2013 gaat DONG Energy zes turbines testen. De windturbines, die ieder zeven megawatt kunnen opwekken, zijn speciaal ontworpen om de zware omstandigheden op zee aan te kunnen. DONG Energy investeert ruim 32 miljoen euro in de nieuwe windturbines.

Windturbinebouwer Vestas en energieleverancier DONG Energy komen allebei uit Denemarken, maar zijn ook beide actief in Nederland. Anders Eldrup, CEO van DONG Energy: ‘Het is voor DONG Energy, marktleider in offshore windenergie, belangrijk om innovatieve producten te testen en te ontwikkelen. Wij zijn daarom verheugd dat we de windturbines van Vestas kunnen testen. Nieuwe en efficiënte windturbines zijn essentieel om de bouwkosten van offshore windparken te reduceren.’

Ditlev Engel, President en CEO van Vestas Wind Systems: ‘Wij zijn verheugd dat DONG Energy onze nieuwe offshore windturbine gaat testen. Het is prettig om de nieuwe V164-7.0 MW turbine samen met de marktleider in offshore windenergie in gebruik te nemen. Doordat DONG Energy de windturbines als eerste gaat testen, kan het beschikken over de meest gedetailleerde informatie.’

Door de investering van DONG Energy in nieuwe windturbines van Vestas, is de energieleverancier in staat om later als eerste klant grootschalig gebruik te maken van de nieuwe, innovatieve windturbines.

DONG Energy is een Scandinavisch energiebedrijf met wereldwijd meer dan 1,5 miljoen klanten, waarvan 150.000 in Nederland. Zij heeft ruim 50 jaar ervaring op de internationale energiemarkt. Het Nederlandse hoofdkantoor van DONG Energy is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. DONG Energy ontwikkelt continu innovatieve manieren om zuiniger en milieuvriendelijker met energie om te gaan, met als uiteindelijke doel energie te leveren zonder CO2-uitstoot.

Meer… DONG Energy