Doop en tewaterlating bij MFG

MFGHet aftellen is begonnen. Op zaterdag 4 mei a.s. wordt het eerste nieuwbouwschip, bouwnummer 415 dat gebouwd is in een serie van 2 identieke schepen van het type ‘Trollmax Bulkschepen, gedoopt en te water gelaten op de scheepswerf van Ferus Smit in Westerbroek. De zogeheten Trollmax schepen zijn bulk georiënteerde schepen die speciaal zijn ontworpen voor de sluizen van het Trollhättan kanaal en het Vänermeer, het grootste binnenmeer van Zuid-Zweden.

De officiële doop en tewaterlating van een schip is een evenement van oude tradities, één die wordt omringd door geliefden, familie, weldoeners, zeevarenden, toeschouwers en zakelijke relaties. In willekeurige volgorde. Voor Management Facilities Group (MFG) markeert deze gebeurtenis de voortzetting van haar succesvolle relatie met haar Zweedse klant Erik Thun AB. Het schip wordt onder volledig management gebracht bij Marin Ship Management, rederijonderdeel van de Management Facilities Group.

Een ander aspect dat MFG wil benadrukken is dat beide nieuwbouw schepen onder Nederlandse vlag gaan varen met als thuishaven Delfzijl. Dat is goed voor de economie en het imago van het Nederlandse Maritieme cluster. Daarnaast kan gesteld worden dat MFG ook een goede bijdrage levert aan de Noordelijke economie.

Het ligt in de verwachting dat bouwnummer 416 (het 28ste schip) gedoopt- en te water gelaten wordt op zaterdag 29 juni.

MFG ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet en bouwt verder aan een mooie toekomst op de fundamenten van deze uitstekende bedrijfsresultaten.

Meer… Management Facilities Group

Related news

List of related news articles