Duiker vermist in Rode Zee

Een team van gediplomeerde duikers heeft gisteren in Egypte vergeefs gezocht naar het lichaam van de 41-jarige Kees Knol uit Twello. De ervaren duikinstructeur, eigenaar van duikschool Bussloo Trendsport, verdween donderdag tijdens een groepsduik met enkele vrienden in de Rode Zee.


Familie en vrienden vrezen voor het leven van Knol, nu ook de zoveelste zoektocht zonder resultaat is gebleven. Eerder zochten de Egyptische autoriteiten al met behulp van helikopters en boten naar de Twellonaar. Knol verbleef met enkele leden van zijn duikschool voor een duikvakantie in Egypte. Tijdens een van de laatste duiken, op zo’n 25 meter diepte, naar de koraaltuinen van de Rode Zee, raakten Knols duikpartners hem kwijt.

Voor vriend en duiker B. Amsinga is de verdwijning van Knol een mysterie. Hij wijst op de grote expertise van de Twellonaar, die meesterinstructeur is van de PADI, ‘s lands grootste duikorganisatie. ,,Als er iemand ervaren is in het duiken, is het Kees wel. Hij heeft in zijn leven enkele duizenden duiken gemaakt, hij was een voorbeeld voor anderen. het is onbegrijpelijk dat juist hij vermist wordt.”

Bron: AD.nl, 26-05-2003;