Dynamisch positioneringssysteem van Seatools verhoogt efficiency twee innovatieve ROV’S voor Jan de Nul

Seatools in Numansdorp is expert op het gebied van onderwater Remotely Operated Vehicles (ROV). Momenteel bouwen ze twee fallpipe ROV’s (voor het storten van stenen) met een dynamisch positioneringsysteem. Hierbij worden de te storten trajecten uiterst nauwkeurig voorgeprogrammeerd, waarna de ROV het opgegeven patroon minutieus volgt. Deze methode verhoogt de efficiency en dus kostenbesparend.

De Jan De Nul Group heeft Seatools de opdracht gegeven voor de levering van twee van dit soort fallpipe ROV’s. De meest recente bestelling welke geplaatst is in januari 2012 betreft een stenenstorter voor het nieuwe side-dump schip ‘Willem De Vlamingh’. De ROV kan opereren tot een diepte van 200 meter en heeft een geïnstalleerd vermogen van 75 kW. In juli 2011 bestelde Jan De Nul al een grotere ROV welke tot op een diepte van 2 kilometer kan opereren met een totaal geïnstalleerd vermogen van 600 kW. Seatools levert de ROV’s uit in kwartaal twee en drie van 2012.

Seatools is een Nederlandse producent van high-tech oplossingen voor de offshore- en baggerindustrie. Sinds 1999 heeft Seatools een imposante referentielijst opgebouwd met innovatieve oplossingen voor het subsea-segment.

Jan De Nul Group is één van de grootste baggermaatschappijen ter wereld. Het bedrijf van Belgische origine was in eerste instantie werkzaam in civiele werken en maritieme constructie. In 1951 trad het bedrijf toe tot de baggersector.

Meer… Seatools