Econosto lanceert nieuw e-business platform

Eerder deze maand heeft Econosto Nederland B.V. na een intensieve voorbereidingsperiode haar volledig vernieuwde website en webshop gelanceerd. Met dit geavanceerde e-business platform verwacht Econosto nóg beter in te spelen op de wensen van haar afnemers.

Uniek: volledige on- en offline bestelhistorie beschikbaar
De nieuwe website is sneller, transparanter, overzichtelijker en informatiever dan ooit. En de webshop biedt gebruikers een ongekend gebruiksgemak bij het vinden van productinformatie, het selecteren van producten en het plaatsen en volgen van orders. Uniek is de mogelijkheid voor klanten om de historie en de status van al hun orders – ongeacht of ze online of offline zijn geplaatst – te raadplegen. Vanzelfsprekend is de webshop 24/7 geopend.

Econosto webshop: ongekend compleet
Alle producten zijn overzichtelijk gerangschikt in productgroepen en worden gepresenteerd conform de ETIM artikelclassificatie: een eenduidige indeling in artikelklassen waarbij de selectieve producteigenschappen in de klasse zijn vastgelegd. Via een Google-achtige zoekfunctie kunnen gebruikers allerlei zoekspecificaties opgeven, zoals productspecificaties, type- of serienummers, figuur- of bestelnummers, EAN-codes, fabrikaten of vrije trefwoorden. Hierdoor is elk gewenst product zonder kennis van een bestelcode binnen enkele muisklikken vindbaar.

Elk product wordt compleet gepresenteerd met een omschrijving, uitgebreide technische specificaties, een foto en een maatvoeringstekening. Na inloggen heeft de gebruiker bovendien inzicht in real time voorraadposities, netto prijzen en andere klantspecifieke gegevens.

Overige mogelijkheden en voordelen
• Gelijktijdig aanmaken en bewerken van meerdere orders
• Afhaalorders opgeven
• Snel en eenvoudig online offertes samenstellen en printen
• Lopende orders (inclusief status en levertijd) raadplegen
• Documenten downloaden
• Alternatieve producten selecteren en online vergelijken
• Favorietenlijsten aanmaken met bijvoorbeeld frequent bestelde artikelen
• Afleveradressen beheren
• Gebruikers beheren en rechten per gebruiker toekennen

Gebruikers maken kans op een iPad
Ter promotie verloot Econosto tot 31-12-2011 maandelijks een Apple iPad onder alle klanten die via de webshop een order plaatsen met een netto orderwaarde van minimaal € 1.000,00 exclusief BTW.

Bron: Econosto, 01-04-2011;