Einde zomerseizoen in zicht voor Reddingsbrigade

Reddingsbrigade Nederland kwam afgelopen week 338 keer in actie, waarvan 28 keer voor een redding uit een levensbedreigende situatie. Er werd 260 keer eerste hulp verleend, 15 kinderen werden herenigd met hun ouders en 23 opvarenden werden geholpen. Verder werden 12 zwemmers die in de problemen waren geraakt geholpen. Een week voor het einde van het zomerseizoen voor de reddingsbrigades zijn in totaal al 258 mensen uit een levensbedreigende situatie gered.

De vrijwillige lifeguards van de Reddingsbrigade bouwen het zomerseizoen langzaam af nu de schoolvakanties zijn afgelopen. Aanstaand weekend wordt de eindbalans qua hulpverleningen in het zomerseizoen van 2015 opgemaakt. Op diverse plaatsen zal het toezicht nog enkele weken met name in de weekenden worden voortgezet. Ook blijven veel brigades het hele jaar actief met hulpverlening in noodsituaties na alarmering, bij wateroverlast en bij evenementen. Ondertussen gaan de vrijwilligers van de Reddingsbrigade verder met het geven van opleidingen, zodat er de volgende zomer ook voldoende gekwalificeerde lifeguards zijn die toezicht houden op de stranden en binnenwateren. Ook kinderen die willen leren zwemmen of zichzelf en anderen willen leren redden kunnen zich aanmelden voor het nieuwe zwemseizoen bij een reddingsbrigade.

Reddingsbrigade Nederland wil iedereen veilig van het water laten genieten. Kijk voor tips op www.reddingsbrigade.nl/tips-en-vrije-tijd/

De 338 hulpverleningen van de Reddingsbrigade in de afgelopen week nader gespecificeerd:

  • 12 keer hulp aan zwemmers in de problemen;
  • 23 keer hulp aan opvarenden (waarvan 7 keer hulp aan kitesurfers);
  • 15 zoekgeraakte kinderen werden herenigd met ouders/verzorgers;
  • 260 keer werd er eerste hulp verleend;
  • 26 keer was sprake van assistentie aan o.a. overige hulpdiensten;
  • 2 keer kwam de Reddingsbrigade in actie voor een dier in de problemen.

In 28 gevallen was er sprake van een redding uit een levensbedreigende situatie. In totaal werden deze zomer al 258 mensen uit een levensbedreigende situatie gered.