Elke kraan is een stukje van jezelf

“Ondernemend, plat georganiseerd en slagvaardig”, stelt Babette Sloven als haar gevraagd wordt welke trefwoorden staan voor het werken bij Kenz Figee. “Het gehele proces vindt hier plaats, van tekening tot inbedrijfstelling, je ziet het letterlijk voor je neus gebeuren en dat vind ik heel bijzonder.”

Kenz Figee, groot in het bouwen van offshore kranen voor de olie- en gasindustrie en havensector, is gevestigd in Zaandam. Bij aankomst op kantoor zie je al een indrukwekkende werf en werkplaats waar iedereen druk bezig is. “We zijn momenteel flink aan het uitbreiden”, lacht Sloven door de drukte heen. “Wij liggen hier prachtig aan de Zaan en voor de toekomstige verwerking van onze kranen en de aanvoer van producten creëren wij nu een insteekhaven. Daarnaast wordt de kade verbeterd en wordt er gebaggerd zodat wij extra diepgang hebben voor grotere schepen.” Kenz Figee kent drie offshore bedrijfstakken: Kenz Cranes, Kenz Crane Services en Dutch Crane Engineering. Samen verzorgen deze drie onderdelen het ontwerp en onderhoud van zowel nieuwbouw als bestaande kranen voor de offshore industrie. Daarnaast is er een aparte tak voor de havenkranen: Figee Crane Services. “Voor alle bedrijfstakken geldt dat wij altijd bezig zijn met innovatie, zowel voor het ontwikkelen van nieuwe features als het leveren van custom-made ontwerpen,” zegt Sloven.

Technische engineers gezocht
Kenz Figee is groeiende, niet alleen in opdrachten, productmogelijkheden en vierkante meters, maar ook in medewerkers aantallen. Sloven: “Wij zijn momenteel op zoek naar technische engineers. Het is best lastig om goed geschoolde mensen te vinden. We zijn ook actief in een bijzondere tak van sport, maar als je eenmaal ondergedompeld bent in de wereld van kranen, dan vertrek je ook niet snel meer. Veel medewerkers werken hier al erg lang en daarom hebben wij ook veel kennis in huis, kennis die wij ook met nieuwe medewerkers willen delen. We zijn trots op wat we doen en dat stralen wij ook naar elkaar uit.” Ben je geïnteresseerd in een uitdagende baan bij een ‘klein’ bedrijf met een gezonde dosis Hollands ondernemerschap? Dan is Kenz Figee het bedrijf waar jij op kunt bouwen. RM

Related news

List of related news articles