Exposant aan het woord: Patrick Everts werkzaam bij KOTUG

Hoe is je eigen carrière binnen KOTUG begonnen?
Ik ben in april 2014 begonnen als General Manager Maritime Excellence Center (MEC). Deze nieuwe Business Unit vertegenwoordigt de jarenlang opgebouwde technische en nautische kennis en richt zich op de verkoop van training, nautische & technische advieswerkzaamheden en nieuwbouwbegeleiding. Deze business unit heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van onze drie hybride sleepboten (de E-KOTUG serie) en de nieuwe Rotortug-simulator bij het STC. In deze simulator leiden we onze eigen kapiteins op en worden kapiteins van externe bedrijven getraind.

Waarom de deelname van KOTUG aan de MOCE?
MOCE biedt een mooi platform om ons te presenteren. Door KOTUG met al haar verschillende disciplines goed neer te zetten, kunnen we onze naamsbekendheid vergroten en de interesse opwekken voor een functie in onze groeiende organisatie. Daarnaast wil KOTUG het werken in de haven en de offshore promoten.

Wie hoop je tegen te komen?
Wij willen op de beurs talenten met een maritieme achtergrond ontmoeten. Mensen met specifieke ervaring, zoals een kapitein, machinist of matroos, maar ook studenten die zich oriënteren en eventueel een stageplek nodig hebben. De technische ondersteuning van de vloot door de superintendent, een trainer die zowel onze interne bemanningen opleidt en de internationale klanten bedient, QHSE deskundigen en Management- en Marketingfuncties.

Waarom is het werken bij KOTUG uitdagend en interessant?
KOTUG is een innovatief en dynamisch familiebedrijf. Wij willen tot de top van toonaangevende sleepdienstbedrijven van de wereld behoren en onze positie als internationale maritieme dienstverlener continue blijven versterken. Door meerwaarde in onze manier van werken te leveren zullen wij er altijd naar streven om de verwachting van onze klanten te overtreffen. Ondanks de groei van de afgelopen jaren is het karakter van het familiebedrijf gebleven. De betrokkenheid, passie en teamspirit van de KOTUG medewerkers is zeer groot. Er bestaat een informele, collegiale werksfeer met korte en directe communicatielijnen. Eigen ontwikkeling en opleiding staan hoog in het vaandel.