Flinke uitbreiding bij Rolls-Royce Marine Service Centre in Pernis

Rolls-Royce werkt aan uitbreiding wereldwijde servicenetwerk

Rolls-Royce, een van de grootste aanbieders van aandrijfsystemen, heeft vandaag zijn uitgebreide en gemoderniseerde Marine Service Centre in het Rotterdamse havengebied officieel geopend. Tevens werden de kantoren grondig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Met de verbouwing en uitbreiding van het complex was een investering van ruim twee miljoen euro gemoeid.
De investering is een nieuwe stap in de ontwikkeling van een wereldwijd netwerk van Marine Service Centres. Dat netwerk omvat momenteel reparatie- en onderhoudsactiviteiten in 34 landen, waar klanten terecht kunnen voor 24/7 ondersteuning.

Het Marine Service Centre van Rolls-Royce in Pernis, dat in 2001 werd geopend, heeft een flinke uitbreiding ondergaan. De oppervlakte van de werkplaats werd uitgebreid naar 1.500 vierkante meter en de apparatuur voor onderhoud en reparatie aan motoren en andere equipment werd gemoderniseerd.

“Rolls-Royce gaat door met investeringen in haar wereldwijde netwerk voor onderhoud en reparatie”, zei Martin Hall, vice-president Commercial Services van Rolls-Royce Marine tijdens de officiële opening van de nieuwe hal. ”De nieuwe state-of-the-art faciliteit in Rotterdam, een van de drukste havens ter wereld, stelt ons in staat om beter in te spelen op de behoefte van onze klanten in de scheepvaart, de offshore-industrie en de marine. Scheepseigenaren zoeken naar mogelijkheden om de beschikbaarheid van hun schepen te optimaliseren. Wij ondersteunen hen daarbij met een wereldwijd netwerk van hoogopgeleide onderhoudstechnici, state-of-the-art onderhoudswerkplaatsen en lange termijn service- en onderhoudscontracten.”

Het Marine Service Centre in Pernis bedient een groot aantal klanten in de commerciële scheepvaart en de offshore-industrie, maar ook de Koninklijke Nederlandse Marine. Het Service Centre kan de complete range Rolls-Royce diesel- en LNG-motoren, trusters, stuurinrichtingen, lieren en schroeven repareren en onderhouden. De engineers van Rolls-Royce voeren ook onderhoud en reparaties uit aan boord van schepen en in sommige gevallen wordt belangrijk onderhoud onder water uitgevoerd zodat schepen niet in een droogdok hoeven te liggen.

De Rolls-Royce vestiging in Pernis biedt momenteel werk aan 70 mensen. Twee jaar geleden waren dat er nog pas vijftig. Behalve de planning en uitvoering van service en onderhoud door heel Europa is de vestiging ook een regionaal centrum voor marketing en sales van het hele assortiment producten van Rolls-Royce Marine.

Rolls-Royce is momenteel ook bezig met de bouw van Marine Service Centres in Hamburg en het Poolse Gdynia, die in de zomer officieel geopend worden. Eind 2009 werd een Marine Service Centre in het Italiaanse Genua geopend.

Bron: Rolls Royce, 10-03-2011;