FlowPanel™: Holmatro’s nieuwe kranenblokken

Voor het succesvol inzetten van een hydraulisch systeem met koppelingen naar meerdere cilinders, is een kranenblok een onmisbaar instrument. FlowPanel™, de nieuwe serie kranenblokken van Holmatro maakt het mogelijk de oliestroom, onder volle druk, tot in de grootst mogelijke precisie te regelen. Hiermee wordt zelfs de zwaarste last uitstekend controleerbaar.

Holmatro’s kranenblokken hebben een zeer stabiele constructie. In tegenstelling tot andere merken kranenblokken is montage bovenop de hydraulische pomp mogelijk. Dit is gunstig voor de werkhouding van de gebruiker. De handgreep, precies boven het zwaartepunt, maakt het kranenblok een hanteerbaar en goed te verplaatsen gereedschap. Bovendien zijn de manometers zo bevestigd, dat de gebruiker ze gemakkelijk kan aflezen. En met behulp van de regelkranen in de vorm van draaiknoppen, is de smoring comfortabel en uiterst nauwkeurig af te stellen.

Met de introductie van de nieuwe generatie kranenblokken voor zowel enkel- als dubbel-werkende hydraulische systemen, is Holmatro vooruitstrevend op het gebied van nauwkeurig, veilig en ergonomisch werken.

Bron: Holmatro, 18-03-2011;