Formaco BV sluit handelsovereenkomst met Franse gieterij LBI

Door de onlangs gesloten samenwerkingsovereenkomst met Les Bronzes d’Industrie (LBI) in Amnéville in Frankrijk heeft Formaco Forgings & Castings BV in Alblasserdam haar toeleveringspakket voor zware vrijvorm smeed- en gietproducten in speciaalstaal aanzienlijk uitgebreid. De horizontaal of vertikaal centrifugaal gegoten holle gietstukken uit non-ferrolegeringen en RVS, met een maximale afmeting van Ø 6000 x 4500 mm en een maximaal gewicht van 20 ton, worden, eventueel voorbewerkt of volledig nabewerkt, direct aan de Nederlandse opdrachtgevers geleverd.
Formaco Forgings & Castings zorgt daarbij voor de bemiddeling en support vanaf de offerteaanvraag tot aan de daadwerkelijke levering.

LBI is een Franse gieterij voor holle centrifugaal gegoten gietstukken, zoals ringen, lagerbussen en buizen in non-ferro legeringen zoals brons, koper, aluminium en aluminium-brons, alsook RVS, zoals Duplex en austenitische of martenitische staalsoorten. LBI, met zijn ruim 200 werknemers en een jaaromzet van rond de 35 miljoen euro, levert wereldwijd aan vooraanstaande industriële firma’s in de scheepsbouw, energievoorziening, metallurgie, machinebouw, pompenproducties, luchtvaart, mijnbouw en de bouw van verbrijzelingsmachines. Vooral de in de wereld bekende scheepsbouwers zijn trouwe afnemers van LBI: bronzen lagerbussen voor scheepsschroeven, watergesmeerde lagerbehuizingen, afdichtingsbussen, roerasbussen en –lagers, POD-parts en componenten.
Het bedrijf is dan ook gecertificeerd met ISO 9001:2000 en ISO 9100:2000 en uitgebreid geclassificeerd voor de scheepsbouw: Germanischer Lloyds, Lloyds Register of Shipping, American Bureau of S, Det Norske Veritas, Bureau Veritas / Marine division en U.K. Ministry of Defence.

Samenwerking
“Wij zijn bijzonder verheugd met deze overeenkomst”, aldus Robert Heester, directeur van Formaco Forgings & Castings BV in Alblasserdam. Hiermede breiden wij onze toeleveringsmogelijkheden op het gebied van giet- en smeedwerk aanzienlijk uit. Niet alleen kunnen wij nu, met onze Franse partner, de Nederlandse markt voorzien van zware centrifugaal gegoten delen, maar wij kunnen deze ook kompleet bewerkt aanleveren; dit wil zeggen, voorbewerkt of volledig nabewerkt volgens de specificaties van de opdrachtgever. Als bekende handelspartner en toeleverancier in Nederland van middelgrote en grote giet- en smeedstukken vanaf 2 ton tot wel 150 ton, hebben wij er een professionele partner erbij gekregen die de techniek van centrifugaal gieten en bewerken van non-ferro legeringen, RVS en speciaalstalen tot in de puntjes beheerst. Wij zijn daar als Formaco BV erg blij mee”.

Totale projectbegeleiding
“Al ruim 15 jaar werkt Formaco Forgings & Castings samen met toeleveranciers uit West Europa. Wij hebben met onze toeleveranciers in die tijd een uitstekende relatie en communicatie opgebouwd. Onze projectengineers hebben daardoor een geweldige specialistische kennis, waarvan onze klantenkring in de scheepsbouw, petrochemische industrie, machinebouw, baggerindustrie tandwielen- en pompenbouw dankbaar gebruik maakt. Wij ondersteunen de klant in de technische opbouw van de specificatie en zorgen richting de producenten voor een gedegen overdracht van het eisenpakket. Omdat wij meestal in een vroeg stadium reeds betrokken worden in het proces bij de totstandkoming van de specificaties, wordt het kwaliteitsvoordeel in de hele keten vergroot. Wij staan achter onze afspraken, vanaf het eerste contact, bij het aanvraag- en offertetraject, tijdens de productiecyclus en bij de levering van de opdracht, tot en met de after sales service. Ons team houdt onze klanten voortdurend op de hoogte over de voortgang van het project. Dat heeft zich tot nu toe steeds positief vertaald naar een tevreden en vaste klantenkring”, aldus Robert Heester, die aangeeft met de samenwerking met LBI een toeleverancier van formaat in huis te hebben gehaald op het gebied van centrifugaal gieten van gietstukken in speciale staalsoorten, al dan niet voorbewerkt of volledig nabewerkt.
Info:
www.lbi.fr.
www.formaco.nl

Bron: Formaco, 23-06-2011;