Fotowedstrijd in samenwerking met Telegraaf Levende Amsterdamse haven in beeld

De jaarlijkse Havenfotowedstrijd van Haven Amsterdam in samenwerking met de Telegraaf en Sp!ts start vandaag. Het thema voor dit jaar is ‘de levende haven’. De 20 mooiste winnende foto’s worden vanaf 8 september geëxposeerd in het Vondelpark.

Het is voor de 3e keer dat de Havenfotowedstrijd van Haven Amsterdam in samenwerking met de Telegraaf en Sp!ts plaatsvindt. Het thema voor dit jaar is ‘de levende haven’. Wekelijks publiceren De Telegraaf en Sp!ts de mooiste weekfoto. De wedstrijd start op 1 juni en de inzendtermijn loopt tot en met 28 juli. De door de vakjury gekozen winnaars poseren in het Vondelpark vanaf 8 september.

Energie
De Amsterdamse haven is een gebied vol leven en energie. 65.000 mensen werken in de Amsterdamse havenregio. De haven is groot in energieproducten zoals olie, kolen en benzine en zet voor de toekomst sterk in op duurzame energie zoals biomassa. Er wordt elektriciteit uit afval geproduceerd en er is een biodieselfabriek. Natuur en bijzondere dieren zijn ook te vinden in de haven. De haven biedt genoeg mogelijkheden om deze te ontdekken. Zo worden er fietstochten georganiseerd en vinden er rondvaarten plaats.

Social media
Nieuw is dit jaar dat er ook social media bij de Havenfotowedstrijd wordt ingezet. Zo worden de ingezonden foto’s op Flickr geplaatst en komen er op Twitterberichten over de Havenfotowedstrijd. Hiermee worden geïnteresseerden geïnformeerd over de wedstrijd en het verloop daarvan.

Vondelpark
Wekelijks kiest de Telegraaf de mooiste ingezonden weekfoto. De fotograaf van de weekfoto ontvangt twee vrijkaarten voor het in oktober te heropenen Scheepvaartmuseum. De 20 mooiste foto’s worden vanaf 8 september groots tentoongesteld in het Vondelpark. De vakjury bestaat dit jaar uit Dertje Meijer (directeur Haven Amsterdam), Johannes Dalhuizen (chef beeldredactie De Telegraaf) en Rick Engelkes (acteur en producent). Zij bepalen wat de negentien mooiste foto’s zijn en kiezen daaruit de nummers 1, 2 en 3. De 20ste foto is de foto die van het publiek de meeste stemmen ontvangt via de website. De prijswinnaars ontvangen hun foto’s op canvasdoek en de winnaar van de 1e prijs ontvangt een helikoptervlucht over het Amsterdamse havengebied.

Slimme haven
Haven Amsterdam is de vierde haven van Europa en wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Groei die banen en inkomsten oplevert en waarbij de haven op een slimme manier met beschikbare ruimte omgaat. Groei zonder aantasting van de kwaliteit van water, bodem en lucht. Groei waarmee inwoners van- en bedrijven in Amsterdam het havengebied nog meer gaan waarderen als interessant en aantrekkelijk. Dit wil Haven Amsterdam bereiken door intensieve samenwerking met partners in het bedrijfsleven, stad en regio.

Deelname
Er zijn een aantal voorwaarden gesteld voor deelname. De foto’s moeten het thema ‘de levende haven’ uitstralen. Het maximum is drie foto’s per deelnemer. De foto’s moeten digitaal zijn en minimaal 300 dpi en 2 mb zijn. Foto’s mogen niet ouder dan één jaar zijn.
De foto’s worden gestuurd naar: [email protected]
Meer informatie over de fotowedstrijd: www.havenfotowedstrijd.nl
Meer informatie over recreatie in de haven: www.ookvanjou.nl.

Bron: Havenfoto Wedstrijd, 01-06-2011;