Futureland biedt zomer vol activiteiten

futureland_terras

FutureLand heeft een vol zomerprogramma in petto. Het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2 opent deze zomer ook een aantal zaterdagen haar deuren. Voor elke leeftijd biedt het programma wat leuks. Kom met het hele gezin loungen op een zwoele zomeravond, of ga samen op fossielenexpeditie. Kinderen doen mee aan een leuke en informatieve rondleiding of varen zelf met modelbootjes Maasvlakte 2 op. Genoeg te doen deze zomer!

Loungen
Op zaterdag 26 juli en 30 augustus is FutureLand extra lang open voor een gezellige en informatieve avond met tapas. Bezoekers genieten op het terras van FutureLand van het uitzicht op de modernste terminals van de wereld in aanbouw. Een maaltijd, inclusief presentatie, kost € 15,- per persoon, kinderen tot 12 jaar eten mee voor € 6,50 (exclusief drankjes). Bezoekers schuiven om 18:00 uur of om 19:30 uur aan voor de tapas. Wie om 18:00 uur aanschuift, kan aansluitend de presentatie volgen en daarna een rondrit met de FutureLand Express maken. Bezoekers die liever wat later aan tafel gaan, starten om 18:00 uur met de presentatie, gevolgd door een rondrit om 18.30 uur. Zij gaan vervolgens om 19:00 uur aan tafel. In beide gevallen kan het programma gestart worden met een rondvaart met de FutureLand Ferry. Deze gooit de trossen los om 16:45 uur voor een tocht van ca. 1 uur. Zowel aan boord van de Express als de Ferry biedt een deskundige voorlichter toelichting. Voor de loungeavonden kan eenvoudig gereserveerd worden via www.futureland.nl.

Kinderrondleidingen
Op alle zondagen in juli en op alle woensdagen en zaterdagen in augustus kunnen de jonge bezoekertjes en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve kinderrondleiding. De rondleidingen starten om 12:00 uur met een grappige korte film waarin hoofdrolspeler ‘Brammetje’ laat zien waarom Maasvlakte 2 is aangelegd en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. De kinderrondleidingen zijn gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig.

Aan het roer
Rondom de kinderrondleidingen kunnen kinderen zelf ervaren hoe het is om Maasvlakte 2 binnen te varen. Met op afstand bestuurbare bootjes wanen zij zich kapitein wanneer zij in het bassin (buiten voor FutureLand) veilig de havens van Maasvlakte 2 in moeten manoeuvreren.

Strandexcursie ‘fossielen jagen’
Onder leiding van de ervaren strandzoeker Walter Langendoen worden de gehele zomer strandexcursies georganiseerd. Op het Maasvlaktestrand geeft hij uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten, waarna de bezoekers samen met hem gaan speuren naar bijzondere fossielen. Met het opspuiten van zand gewonnen diep in de Noordzeebodem zijn deze resten van oeroud leven op het Maasvlaktestrand terecht gekomen. De verzameling van Walter Langendoen bestaat inmiddels uit duizenden vondsten zoals hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer. De excursie duurt ongeveer 2 uur en is leuk voor het hele gezin. De kosten bedragen € 7,00 p.p. Kijk voor data en het maken van reserveringen op www.futureland.nl.

Tentoonstelling ‘De container, stalen doos met visie’
Deze zomer neemt de tijdelijke expositie over de container de bezoeker mee op reis door de geschiedenis van deze stalen doos. Ontdek de vele toepassingen ervan en bekijk de invloed van ‘containerisatie’ op de wereldhandel. Ook is te zien hoe de levensloop van een gemiddelde container eruit ziet. Wat vervoert hij, waar op de wereld komt hij en wordt hij een beetje netjes behandeld na z’n pensioen? Pronkstuk van de tentoonstelling is misschien wel de FutureLand hotelsuite, in een container uiteraard.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. De toegang is gratis. Sinds de opening in mei 2009 ontving FutureLand 600.000 bezoekers. Het informatiecentrum is in de ANWB-verkiezing Leukste uitje van 2014 benoemd tot één van de tien leukste uitjes van Zuid-Holland. Naast de interactieve expositie over aanleg en ontwikkeling van Maasvlakte 2, zijn in FutureLand bijzondere evenementen te beleven. Bekijk het programma voor 2014 op www.futureland.nl. Adres FutureLand: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8213.