Bikkeltocht

Ga de strijd aan voor de Bikkelbokaal

De Bikkeltocht komt er weer aan! Een tocht van bijna 80 kilometer over de meren van Friesland die wordt gevaren in Valken. Omdat de originele datum van 18, 19 en 20 oktober niet door kon gaan wordt de 30e editie van de bikkeltocht op 19, 20 en 21 maart 2021 georganiseerd. De aanpassingen die zijn gedaan om het evenement veilig te organiseren zijn te lezen op www.bikkeltocht.nl.

Bikkeltocht
Bikkeltocht
Bikkeltocht

De Bikkeltocht dankt zijn naam aan de periode wanneer deze gevaren wordt. Om s ‘nachts, in het kille oktober een zeiltocht te volbrengen, is alleen voor echte bikkels. Naast het bikkelen is er natuurlijk een hoop gezelligheid aanwezig.

Deze tocht wordt mede mogelijk gemaakt door C-Job Naval Architects en volgens traditie georganiseerd door de studievereniging van scheepsbouwkunde UNFC. Dit jaar is de Bikkelbokaal weer te verdienen voor het team dat als eerste over de finishlijn komt. Afgelopen jaar was het C-Job, wie wordt het dit jaar?

Nachtzeilen

Op vrijdag 19 maart zal om 23.00 uur het startschot klinken. De verwachting is dat de eerste teams op zaterdag 20 oktober tussen 13.00 en 14.00 uur finishen. Een team bestaat uit drie tot vijf deelnemers. Het is raadzaam dat er onder hen minimaal twee personen zeilervaring hebben. De start en finish bevinden zich op het eiland de ‘Rakkenpolle’, op het Heegermeer. Zoals al eerder beschreven is er een felbegeerde Bikkelbokaal te winnen, zowel in de studenten- als bedrijfsklasse. De teams die als eerste over de finishlijn komen, hebben gewonnen. Aansluitend is er een diner en een feest met de mogelijkheid om te blijven overnachten.

Inschrijven

Ga voor het aanmelden voor de Bikkeltocht naar www.bikkeltocht.nl.