GeoSea rondt overname van A2SEA af

Op 31 augustus 2017 is de overname van A2SEA van DONG Energy en Siemens door GeoSea afgerond. De overname werd op 7 juli 2017 aangekondigd. GeoSea is een dochteronderneming van DEME die gespecialiseerd is in complexe offshore-waterbouwprojecten.

A2SEA, gevestigd in Denemarken, is gespecialiseerd in offshore windturbine-installaties. Het bedrijf telt zo’n 160 werknemers en exploiteert de offshore installatieschepen ‘Sea Challenger’ en ‘Sea Installer’. De activiteiten van A2SEA zijn een sterke aanvulling op de activiteiten van GeoSea. De gecombineerde organisatie zal goed gepositioneerd zijn om een ruimere waaier van geïntegreerde diensten en oplossingen te kunnen bieden aan offshore windenergie.

A2SEA rondde onlangs de installatie van turbines op de Burbo Bank Extension af en op dit moment installeert het bedrijf turbines voor de Dudgeon Offshore Wind Farm en Race Bank Offshore Wind Farm. Toekomstige projecten zijn onder andere de installatie van turbines op de Arkona OWF, Hornsea Project One, Horns Rev 3 en East Anglia ONE.

GeoSea zal blijven voortbouwen op de bestaande klantenrelaties en voor een de oplevering van huidige en toekomstige projecten zorgen.