Groene technologie van Imtech Marine genomineerd voor Maritime Innovation Award 2012

  • binnenland

Het intelligent energy management system van Imtech Marine is één van de vier nominaties voor de HME Maritime Innovation Award 2012. Dit door Imtech Marine ontwikkelde systeem stuurt door intelligente automatisering de inzet van hybride energiebronnen aan en realiseert continu het meest optimale, energie-efficiënte, emissie verlagende en kosten efficiënte vaarprofiel. De gebruiker kan zich volledig richten op zijn vaartaken, zonder zich zorgen te maken over de inzet van de beschikbare energiebronnen.

De inzet van het energy management system levert een brandstof besparing van minimaal 20% tot maximaal 25% op door gebruik van de hybride oplossing. Daarnaast stuurt het systeem op een maximale inzet van herwinbare elektrische energie en zorgt voor een optimale levensduur van de batterijen. Tevens kunnen door gebruik van dit systeem de generatoren op een optimaal toerental draaien zodat slijtage gereduceerd wordt en het onderhoud aan deze generatoren aanzienlijk vermindert. Naast de genoemde kosten reductie draagt het systeem bij aan een aanzienlijke vermindering in de emissies. Het systeem wordt geleverd aan twee Schotse veerboten voor CMAL (Caledonian Maritime Assets Ltd ) die zullen worden ingezet op de Clyde en Schotse Hebriden.

De HME Maritime Innovation Award wordt jaarlijks toegekend aan de meest innoverende maritieme toeleverancier in Nederland en wordt uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala op donderdag 8 november 2012.

 

Related news

List of related news articles